Κέντρο Αειφορίας CSE – Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Εκδήλωση για την ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στη νομοθεσία

Με μεγάλη επιτυχία και περισσότερα από 250 ανώτερα στελέχη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και Καναδά, το Κέντρο Αειφορίας CSE πραγματοποίησε live διαδικτυακή εκδήλωση με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (U.S. SEC) με τίτλο “How ESG disclosures can support Investors’ decisions and a more Sustainable Economy. The need for a common ESG framework.”

Η Αμερική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκπροσωπήθηκε από την Kristina Wyatt, Ανώτερη Σύμβουλο για το Κλίμα και Θέματα ESG  ενώ στην εκδήλωση συμμετείχε ο Bob Mann, Πρόεδρος της Sustainalytics, ενός από τους μεγαλύτερους οργανισμούς ESG Ratings παγκοσμίως. Η κα. Βασιλική Λαζαράκου, Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που συμμετείχε αναφέρθηκε στην υπάρχουσα και νέα Ευρωπαϊκή νομοθεσία για τα κριτήρια ESG. Στο πάνελ συμμετείχαν επίσης ανώτερα στελέχη από Fortune500 εταιρείες, όπως η Andrea Vesga, Corporate Sustainability Manager της ABM.

Ο Νίκος Αυλώνας, Πρόεδρος του Kέντρου Αειφορίας (CSE) δήλωσε « Η επιλογή των σωστών κριτηρίων ΕSG για τη δημιουργία μίας νομοθεσίας που να είναι λειτουργική αλλά και να συμβάλλει στη διαφάνεια είναι σημαντικό επόμενο βήμα για τις επιχειρήσεις και τους επενδυτές».

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή τη δημόσια διαβούλευση που έχει ξεκινήσει η Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, μια σημαντική προσπάθεια που υποστηρίζει και το Κέντρο Αειφορίας, με στόχο τη διαμόρφωση ενός αποτελεσματικού νέου πλαισίου για δημοσιοποίηση κινδύνων σχετικών με την Κλιματική Αλλαγή.

Αντίστοιχη  εκδήλωση είχε πραγματοποιήσει το Κέντρο Αειφορίας (CSE) το Δεκέμβριο στην Ελλάδα, σχετικά με τη σημασία των ESG κριτηρίων για τη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.

Το Κέντρο Αειφορίας συνεργάζεται με την Moody’s  και τους σημαντικότερους διεθνείς οργανισμούς ESG Ratings και παρέχει εξειδικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες σε Επιχειρήσεις για τη βελτίωση των ESG Ratings και των στρατηγικών για Βιώσιμη Ανάπτυξη και τη διευκόλυνση χρηματοδότησης.