LG: Νέες ενεργειακές ετικέτες – Μεγαλύτερη βιωσιμότητα με τις οικιακές συσκευές της

Η ΕΕ έθεσε σε ισχύ νέα ενεργειακή ετικέτα στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 32,5% έως το 2030. Βάσει της νέας ενεργειακής ετικέτας (E-label) σταματά να εφαρμόζεται το σύστημα ταξινόμησης ενεργειακής χρήσης A+++ έως D, αντικαθιστώντας το με ένα ευκολότερο σύστημα Α έως G, συνοδευόμενο από συνολικά αυστηρότερα κριτήρια κατανάλωσης ενέργειας για όλες τις κατηγορίες προϊόντων.

Η κατανάλωση ενέργειας, η απόδοση στυψίματος, η κατανάλωση νερού και το επίπεδο θορύβου είναι σημαντικοί παράγοντες που θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη οι καταναλωτές κατά την αγορά πλυντηρίου ή στεγνωτηρίου, ενώ η κατανάλωση ενέργειας σε σχέση με την χωρητικότητα και τα επίπεδα θορύβου, είναι βασικοί παράγοντες για την αγορά ενός νέου ψυγείου. Το νέο E-label διαθέτει όλες τις βασικές πληροφορίες καθώς και έναν ενσωματωμένο κωδικό QR που επιτρέπει στους καταναλωτές να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετα δεδομένα των προϊόντων από τη βάση δεδομένων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έχοντας ως στόχο την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερης βιωσιμότητας και ενός καλύτερου μέλλοντος για τον πλανήτη, η LG Electronics (LG) και οι υψηλής απόδοσης συσκευές της καλύπτουν πλήρως τα αυστηρότερα κριτήρια για τη χρήση του νέου E-label.

Ως εταιρεία που λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη την περιβαλλοντική διαχείριση, η LG έχει εφαρμόσει μια σειρά προγραμμάτων ESG – περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση – σχεδιασμένα για να βοηθήσουν στην προστασία των πόρων της Γης και στη μείωση της δημιουργίας ρύπων. Το 2019, η LG ανακοίνωσε την πρωτοβουλία Zero Carbon έως το 2030, με στόχο να επιτύχει καθαρές εκπομπές άνθρακα από όλες τις παγκόσμιες δραστηριότητες της έως το έτος 2030.

Ένας από τους τρόπους με τους οποίους η LG προωθεί και μοιράζεται την επιθυμία της για ένα βιώσιμο μέλλον είναι η καμπάνια #CareForWhatYouWear, η οποία στοχεύει στην ευαισθητοποίηση γύρω από το παγκόσμιο ζήτημα των απορριμμάτων υφασμάτων και την ενθάρρυνση των καταναλωτών να κάνουν μικρές αλλαγές για να βοηθήσουν στην προστασία του πλανήτη.

Οι λύσεις πλυντηρίων της LG συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, όχι μόνο μειώνοντας τη φθορά στα υφάσματα, επεκτείνοντας έτσι τη διάρκεια ζωής των ενδυμάτων, αλλά χρησιμοποιώντας επίσης λιγότερη ενέργεια και νερό.

Για παράδειγμα, το πλυντήριο ρούχων LG με τεχνολογία AI DD™, επιλέγει το βέλτιστο μοτίβο πλύσης, ανιχνεύοντας το βάρος και την απαλότητα των υφασμάτων και προσφέροντας 18% μεγαλύτερη προστασία υφάσματος για να επεκτείνει τη διάρκεια ζωής των ρούχων. Επιπλέον, το πλυντήριο LG TurboWash ™ 360, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας κατά 28% και τον χρόνο κύκλου πλύσης κατά 38% (σε σύγκριση με τα συμβατικά πλυντήρια) χωρίς να θυσιάζεται ούτε η απόδοση ούτε η φροντίδα των υφασμάτων.

Το στεγνωτήριο της εταιρείας με DUAL Inverter Heat Pump™ βοηθά επίσης να διατηρούνται τα ρούχα σε καλή κατάσταση, χρησιμοποιώντας στέγνωμα χαμηλής θερμοκρασίας για την αποφυγή τυχόν περιττής φθοράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συσκευή της LG έγινε το πρώτο στεγνωτήριο στον κόσμο που κέρδισε πιστοποίηση Green Product από την TÜV Rheinland. Εξοπλισμένο με την τεχνολογία Eco Hybrid™ της LG το στεγνωτήριο αυτό, μπορεί να μειώσει τη χρήση ενέργειας κατά 15% (Energy mode) και τον χρόνο κύκλου έως και 18% (Time mode).

Ταυτόχρονα, το LG Styler αποτελεί την ιδανική επιλογή για τα ευαίσθητα ρούχα που χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα. Χρησιμοποιώντας καθαρά σωματίδια ατμού, μπορεί να αφαιρέσει απαλά τις οσμές, να μειώσει τις ζάρες και να αφαιρέσει πάνω από το 99,9% των  αλλεργιογόνων και των βακτηριδίων. Πρόκειται για ένα φιλικό προς το περιβάλλον προϊόν, που χρησιμοποιεί μόνο νερό και καθόλου χημικές ουσίες κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του, ενώ χάρη στον Inverter Heat Pump™ της LG, εξασφαλίζει εξαιρετική ενεργειακή απόδοση, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας.

Η LG βοηθά επίσης τους καταναλωτές να απολαύσουν έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής στην κουζίνα με τα υψηλής ποιότητας ψυγεία συμβατά με τη νέα ενεργειακή ετικέτα. Διαθέτοντας τον Inverter Linear Compressor™, ο οποίος έχει πιστοποιηθεί από το Ινστιτούτο Δοκιμών VDE για 20ετές κύκλο ζωής, τα προηγμένα ψυγεία της LG προσφέρουν εξαιρετική αντοχή, ενώ μειώνουν επίσης την κατανάλωση ενέργειας έως και 32%.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι τεχνολογίες InstaView™ Door-in-Door™, LINEARCooling™ και DoorCooling+™ της LG συμβάλλουν στη διατήρηση των τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη μείωση των απορριμμάτων οικιακών τροφίμων και στην εξοικονόμηση κόστους. Η τεχνολογία LINEARCooling™ ελαχιστοποιεί τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας – την κύρια αιτία αλλοίωσης των τροφίμων, ενώ ταυτόχρονα το DoorCooling+ παρέχει γρήγορη ψύξη στην περιοχή της πόρτας του ψυγείου, διανέμοντας ισχυρή ροή αέρα, εμποδίζοντας οτιδήποτε αποθηκεύεται στα καλάθια της πόρτας να χαλάσει πρόωρα.