FIX Hellas: Ολοκλήρωση προγράμματος “Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά” σε συνεργασία με τον ΑΚΤΟ

Με στόχο τη δημιουργία μιας μόνιμης υπαίθριας έκθεσης στο κέντρο της πόλης, ολοκληρώθηκε η ενέργεια «Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά» από τη FIX Hellas και τον ΑΚΤΟ, στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας που διατηρεί η Ολυμπιακή Ζυθοποιία με τον εκπαιδευτικό όμιλο.

Η εμβληματική ιστορική ετικέτα αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τα νέα ταλέντα, φιλοδοξώντας να προσθέσει μια ιδιαίτερη καλλιτεχνική πινελιά στο ολοκαίνουριο πάρκο που μόλις παραδόθηκε σε μία από τις πιο πυκνοδομημένες περιοχές της Αθήνας.

Η FIX Hellas παρότρυνε τους φοιτητές του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού ομίλου Τέχνης, Design & Media στην Ελλάδα, να συμβάλλουν, ώστε το Πάρκο ΦΙΞ να αποκτήσει και καλλιτεχνικό χαρακτήρα. Χρώματα και εικόνες από τη χώρα και την κουλτούρα μας, μνήμες από τις παρέες και τις γειτονιές αποτέλεσαν τα βασικά στοιχεία που «ζωντάνεψαν» την ιστορική γειτονιά των Πατησίων. Με γνώμονα την ιστορία και κληρονομιά της FIX Hellas, μηνύματα γύρω από τη φιλία, το αστικό τοπίο και τη φύση, οι διαγωνιζόμενοι αποτύπωσαν την έμπνευσή τους σε ένα υπαίθριο καμβά, στα 27 παγκάκια του πάρκου, υπό την έμπειρη καθοδήγηση των καθηγητών τους και καταξιωμένων εικαστικών, Δημήτρη Τάταρη και Αχιλλέα Πιστώνη.

Στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης εντατικών εργασιών ανάπλασης του Πάρκου ΦΙΞ, που υλοποιήθηκαν από το Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας και της FIX Hellas, μέσα από το πρόγραμμα «Υιοθέτησε την Πόλη σου» που συντονίζει το Athens Partnership, και παράδοσής του στους κατοίκους, δημιουργήθηκε στην περιοχή μια όαση πρασίνου και τέχνης. Σκοπός του προγράμματος «Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά», ήταν να συνδυάσει μοναδικά τη θεωρία με την καλλιτεχνική πράξη, καθώς και να δώσει την ευκαιρία στους σπουδαστές του ΑΚΤΟ να εργαστούν σε πραγματικές συνθήκες. Η ανάπλαση του πάρκου ΦΙΞ σε συνδυασμό με την εικαστική παρέμβαση των σπουδαστών από τα τμήματα Γραφιστικής και Καλών Τεχνών, δεν αποτελούν μόνο μια μόνιμη έκθεση που μπορούν να απολαύσουν επισκέπτες του πάρκου, αλλά και μία ευκαιρία διάκρισης κι αναγνώρισης, για τους νέους καλλιτέχνες.

Νικητές του διαγωνιστικού project αναδείχθηκαν οι: Γιώργος Παπασταθόπουλος με το έργο «Δε Τρου Λόκαλ» στην πρώτη θέση, Αντώνης Καλαβρέζος και Σοφία Μπεθάνη με το έργο «Άνθος» στη δεύτερη θέση και η Αργυρώ Καρακόντη με το έργο «Urban Value» στην τρίτη θέση. Την κριτική επιτροπή στελέχωσαν οι Τζελίνα Σούχλα, Communication Manager της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, Τάρα Δημητριάδη, Senior Brand Manager της FIX Hellas και Άννα Ζηλάκου, Managing Director του Athens Partnership. Την καλλιτεχνική τους κρίση αξιοποίησαν η Κατερίνα Κοσκινά, Ιστορικός Τέχνης και Σύμβουλος Δημάρχου Αθηναίων για τον Πολιτισμό και ο εικαστικός και Υπεύθυνος Πολιτιστικών Δράσεων & Διοργανωτής Εκθέσεων Τέχνης Αλέξης Κανιάρης, ξεχωρίζοντας τα 27 καλύτερα αλλά και τα τρία νικητήρια, ανάμεσα από περισσότερα από 80 έργα.

Η Senior Brand Manager της FIX Hellas, Τάρα Δημητριάδη, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το project της FIX Hellas «Ομορφαίνουμε τη Γειτονιά μας» και οι πυλώνες της ιστορικής μάρκας, εμπνέουν δημιουργικά τα νέα ταλέντα. Πλέον τα Πατήσια, μια γειτονιά άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της μάρκας, φιλοξενούν έναν προορισμό απόδρασης με καλλιτεχνικό ενδιαφέρον για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες. Συγχαρητήρια στους τρεις νικητές αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος στην καρδιά της Αθήνας».

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΑΚΤΟ Μαρία Βέλλιου, σημείωσε: «Μια υπαίθρια εικαστική έκθεση από τους σπουδαστές του ΑΚΤΟ σε ένα πάρκο που αναγεννήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, είναι ένα σημαντικό γεγονός και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά το ότι είχαμε την ευκαιρία να συμμετέχουμε στην μεταμόρφωσή του! Ευχαριστούμε για την πρωτοβουλία και την εξαιρετική συνεργασία την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, τη FIX Hellas και το Athens Partnership. Συγχαρητήρια στους σπουδαστές, στους επιβλέποντες καθηγητές, καθώς και σε όλη την ομάδα που εργάστηκε γι΄αυτό το project!».