Βράβευση για την Plaisiobots για τη νίκη της στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Σε μία πολύ όμορφη τελετή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 6 Ιουνίου στον χώρο της Μη Κερδοσκοπικής Πρωτοβουλίας “Άτρακτος”, η Πλαίσιο Computers βράβευσε την ελληνική ομάδα ρομποτικής, Plaisiobots, η οποία κέρδισε το Χρυσό Μετάλλιο στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής τον Δεκέμβριο του 2020.

Η ομάδα ρομποτικής, Plaisiobots, που αποτελείται από παιδιά συνεργατών της εταιρείας και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής (IROC) στο Daegu της Νότιας Κορέας, κατέκτησε την κορφή στον διαγωνισμό με θέμα, “Robot: The Future Transportation”. Η σημαντική αυτή διάκριση ήρθε χάρη στη δημιουργικότητα και το ταλέντο των παιδιών, τα οποία κατασκεύασαν το “Buddy the Cane”, ένα ρομποτικό μπαστούνι που απευθύνεται σε άτομα με προβλήματα όρασης.

Την τελετή βράβευσης τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος απένειμε τα μετάλλια στα μέλη της ομάδας, Ίριδα Αγγελοπούλου, Βασιλική Ηλιάδη, Αλκιβιάδη Κωτσικόπουλο, Χρίστο Ρεντζή, και φυσικά στην προπονήτρια τους Διάνα Βουτυράκου και τον βοηθό της, Ιάσονα Σόμογλου. Επιπλέον, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πλαίσιο Computers, Κωνσταντίνος Γεράρδος, παρέδωσε σε κάθε νικητή από μια δωροεπιταγή των 1.000 ευρώ, ως ελάχιστη επιβράβευση της προσήλωσης που επέδειξε η ομάδα στον σκοπό.

Η αξιοθαύμαστη νίκη της ελληνικής ομάδας, έρχεται να αναδείξει το όραμα της Πλαίσιο Computers, που είναι η προσφορά των κατάλληλων εφοδίων στους νέους για να πετύχουν τους στόχους τους. Έτσι, στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία, θέλοντας να δώσει την ευκαιρία και σε άλλους νέους, μαθητές και φοιτητές, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στον μοναδικό κόσμο της ρομποτικής, διοργανώνει τον 1ο Open Call Διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, «Plaisiobots: The Race», με κορυφαίο έπαθλο για τους νικητές, ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στο φημισμένο Πανεπιστήμιο ΜΙΤ.

Μπορείτε να βρείτε εδώ όλες τις πληροφορίες του διαγωνισμού και να δηλώσετε συμμετοχή.