Βίκος: Αρωγός του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και αποκλειστική χορηγός της παράστασης «Εδώ Λιλιπούπολη»

Η Βίκος Α.Ε. για δεύτερη συνεχή χρονιά, μια ακόμη δύσκολη χρονιά για τον πολιτισμό λόγω των συνεπειών της πανδημίας, υποστηρίζει το ιστορικό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το διάσημο φεστιβάλ, στα 65 χρόνια της λειτουργίας του, έχει φιλοξενήσει μερικά από τα σπουδαιότερα εγχώρια και παγκοσμίου φήμης ονόματα της μουσικής, του χορού και του θεάτρου και έχει προσελκύσει πολλά εκατομμύρια θεατές και προσωπικότητες από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο.

Η εταιρεία Βίκος, μάλιστα, συνεπής συμπαραστάτης του πολιτισμού από την εκκίνησή της, θα είναι αποκλειστική χορηγός της παράστασης «Εδώ Λιλιπούπολη», της θρυλικής ραδιοφωνικής σειράς που συνδέθηκε με την εποχή του Μάνου Χατζιδάκι στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ (1976-1980) και μεγάλωσε πολλές γενιές ακροατών.

Tα αγαπημένα τραγούδια της «Λιλιπούπολης» ζωντανεύουν για δύο βράδια στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 9 και 10 Ιουλίου με τη συνοδεία της μεικτής χορωδίας Rosarte και της ορχήστρας του μουσικού συνόλου Ventus Ensemble σε στίχους της Μαριανίνας Κριεζή και μουσική των Νίκου ΚυπουργούΔηµήτρη Μαραγκόπουλου, Νίκου Χριστοδούλου και Λένας Πλάτωνος. Η μουσική διεύθυνση και καλλιτεχνική επιμέλεια είναι του Νίκου Χριστοδούλου. Συμμετέχουν τιμητικά οι Σαβίνα ΓιαννάτουΔώρος ΔηµοσθένουςΤάσης Χριστογιαννόπουλος, και Λένια Ζαφειροπούλου.

Η παράσταση αυτή θα έχει και μια εξόχως σημαντική ιδιαιτερότητα: για πρώτη φορά ορισμένα τραγούδια θα αποδοθούν στη νοηματική γλώσσα από τη χορωδία Rosarte, σε διδασκαλία του κέντρου εκμάθησης Νοηματικής γλώσσας «Πολυχώρος Κιβωτός».