LG: Δημιουργεί ένα καλύτερο αύριο για το περιβάλλον με τις οικιακές συσκευές της

Η LG Electronics (LG) πιστή στη δέσμευσή της για υψηλές επιδόσεις σε θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG), παροτρύνει τους καταναλωτές να κάνουν πιο ‘έξυπνες’ και οικολογικές επιλογές, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά τους και θα συμβάλλουν στην προστασία του πλανήτη.

Στο πλαίσιο αυτό, οι οικιακές συσκευές της LG είναι εξοπλισμένες με προηγμένες τεχνολογίες για μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε παγκόσμιο επίπεδο και με υψηλή ενεργειακή κλάση.

Τεχνολογία TrueSteam™

Η τεχνολογία TrueSteam™ της LG που ενσωματώνεται στα πλυντήρια πιάτων, στα πλυντήρια ρούχων και στο Styler αξιοποιεί τη φυσική δύναμη του ατμού, καθαρίζοντας σε βάθος και απομακρύνοντας τα βακτήρια και τις οσμές αντίστοιχα από τα ρούχα.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στα πλυντήρια πιάτων ο ατμός TrueSteam™ που δημιουργείται από ζεστό νερό απλώνεται σε όλη την επιφάνεια του σκεύους, δίνοντας ένα αστραφτερό αποτέλεσμα, ενώ τα σωματίδια ατμού βοηθάνε επίσης στη μείωση των κηλίδων από το νερό. Σχετικά με τα πλυντήρια ρούχων εξαλείφεται το 99,9% των αλλεργιογόνων, όπως τα ακάρεα σκόνης που μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες ή αναπνευστικά προβλήματα, ενώ παράλληλα μειώνονται οι ζάρες κατά 30%.

Παράλληλα, το καθαρό νερό και η κινούμενη κρεμάστρα που συνδυάζει το σύστημα TrueSteam™ του LG Styler, μειώνουν τα αλλεργιογόνα, τις δυσάρεστες οσμές και τις ζάρες στα ρούχα. Το σύστημα στεγνώματος χαμηλής θερμοκρασίας στεγνώνει τα ρούχα ταχύτερα από τον αέρα, αποτρέποντας το στένεμα των ρούχων και τη φθορά που προκαλείται από τη θερμότητα.

Ψυγεία επόμενης γενιάς

Τα προηγμένα ψυγεία της LG διαθέτουν τον Inverter Linear Compressor™, ο οποίος προσφέρει εξαιρετική αντοχή και μειώνει παράλληλα την κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, με τις τεχνολογίες NatureFresh και DoorCooling της LG τα τρόφιμα διατηρούνται φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, βοηθώντας στη μείωση των απορριμμάτων οικιακών τροφίμων και στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Εξίσου σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι οικιακές συσκευές της LG καλύπτουν πλήρως τα αυστηρότερα κριτήρια για τη χρήση της νέας ενεργειακής ετικέτας (E-label), προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα μεγαλύτερη ενεργειακή απόδοση με λιγότερη κατανάλωση νερού.

Στόχος της LG είναι η παραγωγή περισσότερων φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων, η προώθηση της κυκλικής οικονομίας και η ενίσχυση της παραγωγικότητας των φυσικών πόρων. Η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην παραγωγική της διαδικασία αποτελεί επίσης ένα σημαντικό στόχο για την εταιρεία και γι’ αυτό, φροντίζει να δημιουργεί προϊόντα υψηλής ενεργειακής απόδοσης.