Οι «Πρωταγωνιστές της Ελληνικής Οικονομίας» απόψε στον Άλιμο

    Απόψε το βράδυ θα λάβει χώρα η Τελετή Απονομής του ετήσιου θεσμού «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ», που πραγματοποιείται για έκτη χρονιά και στηρίζει τις υγιείς δυνάμεις του ελληνικού επιχειρείν.

    Η εκδήλωση πραγματοποιείται από την Direction Βusiness Network στο Ble Azure, στην παραλία του Αλίμου. Η διοργάνωση αυτή αποτελεί συνέχεια της ετήσιας επιχειρηματικής έκδοσης “Οι Ισχυροί της Ελληνικής Οικονομίας” και τα βραβεία που απονέμονται προκύπτουν από τα επίσημα στοιχεία δημοσιευμένων ισολογισμών και τη γενική εικόνα και εκτίμηση της αγοράς για την πορεία των επιχειρήσεων στη χώρα μας.

    Τηρώντας ευλαβικά όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της πανδημίας του κορονοϊού και ακολουθώντας πιστά τις κυβερνητικές οδηγίες, η Direction Business Network, θα βραβεύσει τις επιχειρήσεις εκείνες που παρά τις αντιξοότητες διακρίθηκαν στο εγχώριο επιχειρείν.

    pro neo3

    Η φετινή εκδήλωση θα είναι ιδιαίτερη καθώς θα αναδείξει τις πρωταγωνίστριες εταιρείες που ξεχώρισαν για τις οικονομικές επιδόσεις τους την δεκαετία από το 2010 έως το 2020.

    Οι Άριστοι της πραγματικής οικονομίας αναδεικνύονται στην επίσημη τελετή απονομής, η οποία στηρίζεται από σημαντικές επιχειρήσεις διαφόρων κλάδων και αποτυπώνεται σε αναμνηστική πολυτελή έκδοση με τον ίδιο τίτλο.

    Οι πρωταγωνιστές της δεκαετίας

    Οι κατηγορίες βραβείων που θα απονεμηθούν στις πρωταγωνίστριες εταιρείες που ξεχώρισαν για τις οικονομικές επιδόσεις τους την δεκαετία από το 2010 έως το 2020 είναι οι ακόλουθες:

    • Επιχείρηση της Δεκαετίας (2010-2020): Αναδεικνύεται μέσα από το ίδιο το ελληνικό επιχειρείν και αποτελεί την κορυφαία διάκριση της διοργάνωσης. Η ανάδειξή της προκύπτει από τον κατάλογο των 20 επικρατέστερων μεταξύ των σημαντικότερων επιχειρήσεων, βάσει των συνολικών οικονομικών στοιχείων τους (από το 2010 έως το 2019), ο οποίος καταρτίζεται από την Ειδική Επιτροπή Βραβεύσεων της διοργάνωσης. Στην Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι φορέων και δημοσιογράφοι. Στη συνέχεια, η Επιχείρηση της Δεκαετίας αναδεικνύεται από το αποτέλεσμα ψηφοφορίας στην οποία συμμετέχουν περισσότερα από 7.500 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.
    • Πρωταγωνιστές Κλάδων Δεκαετίας (2010-2020): Βραβεύονται οι κορυφαίες επιχειρήσεις βασικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας, συνυπολογίζοντας αθροιστικά-συνολικά τον κύκλο εργασιών και τα κέρδη προ φόρων για την χρονική-οικονομική περίοδο από το 2010 έως 2019.
    • Greek Business Champions (Χρυσοί Πρωταγωνιστές Δεκαετίας 2010-2020): Επιβραβεύονται οι επιχειρήσεις που κατάφεραν να αυξήσουν ταυτόχρονα τον κύκλο εργασιών (πωλήσεις) και τα κέρδη προ φόρων τους πάνω από 50% συγκρίνοντας την οικονομική χρήση του 2010 με εκείνη του 2019.

    pro neo2

    Παράλληλα, θα απονεμηθεί μια σειρά ειδικών διακρίσεων:

    • Turnaround Business: Απονέμονται σε εταιρείες που εν μέσω κρίσης κατορθώνουν να επανακάμψουν και να αναπτυχθούν.
    • Ανάπτυξη & Επενδύσεις: Αναδεικνύονται οι επιχειρήσεις που προχωρούν σε σημαντικές επενδύσεις στηρίζοντας την ελληνική οικονομία.
    • Επιχειρηματική Εξωστρέφεια: Τιμώνται οι επιχειρήσεις που έχοντας ως βασικό στοιχείο τους τον εξωστρεφή προσανατολισμό, συνεισφέρουν στην εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας.
    • Solidarity Excellence: Τιμώνται οι επιχειρήσεις για την προσήλωσή τους στην αξία της ανθρώπινης ζωής με την αλληλεγγύη που επέδειξαν έμπρακτα απέναντι στην κοινωνία με την εμφάνιση της πανδημίας του Covid-19.

    Ένας θεσμός που επιβραβεύει τις επιχειρήσεις εκείνες που πρωταγωνιστούν ανοίγοντας δρόμους και στηρίζοντας έμπρακτα την ελληνική οικονομία. H διοργάνωση τελεί και φέτος όπως και κάθε χρονιά υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

    Παρακολουθήστε σε live μετάδοση την Τελετή απονομής των βραβείων: https://protagonists.gr/live-streaming/

    Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το https://protagonists.gr/