Δωρεά πόσιμου νερού για άστεγους ανθρώπους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών

Παραδόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ και στις ομάδες streetwork του, φιάλες νερού, από την εταιρεία Χήτος ΑΒΕΕ.

Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, σήμερα 2/8/2021, παραδόθηκαν στον ΟΚΑΝΑ και στις ομάδες streetwork του, φιάλες νερού, από την εταιρεία Χήτος ΑΒΕΕ, στην προσπάθεια αντιμετώπισης των δύσκολων καιρικών συνθηκών λόγω καύσωνα, καλύπτοντας βασικές ανάγκες επιβίωσης των αστέγων ατόμων που κάνουν χρήση ουσιών, στην Αθήνα.

Ο Γεν. Γραμματέας Κοιν. Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας, κ. Σταμάτης, κατόπιν συνεργασίας με τον Γεν. Γραμματέα του Πρωθυπουργού, κ. Δημητριάδη, εξασφάλισαν ποσότητες φιαλών νερού για τους ανθρώπους, που αυτές τις δύσκολες ώρες διαβιούν στο δρόμο. Η κίνηση αυτή καταδεικνύει το συνεχές ενδιαφέρον της Πολιτείας, για τα άτομα που έχουν ανάγκη, η οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και με κάθε πρόσφορο μέσο, για την υποστήριξή τους.

Οι ομάδες streetwork του ΟΚΑΝΑ βρίσκονται συνεχώς στο πεδίο, παρέχοντας βοήθεια στους ανθρώπους που κάνουν χρήση ουσιών. Οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, με την παροχή υγειονομικού υλικού, καλύπτοντας παράλληλα τη βασική ανάγκη για νερό.

Δήλωση Προέδρου ΟΚΑΝΑ κ. Θεοχάρη: 

«Ως ΟΚΑΝΑ ευχαριστούμε την εταιρεία Χήτος ΑΒΕΕ για την προσφορά των νερών- άμεσα- και σε τόσο ακραίες συνθήκες. Για μία ακόμη φορά η συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου φορέα, είναι αυτή που συμβάλει στην ουσιαστική προσφορά, προς στους πολίτες που έχουν ανάγκη. Τόσο η Γραμματεία της Κυβέρνησης, όσο και η Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας είναι αρωγοί στην όλη αυτή προσπάθεια, για την οποία τους ευχαριστούμε θερμά.»

Δήλωση Γεν. Γραμματέα Κοιν. Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτη: 

«Βρισκόμαστε πάντα δίπλα σε όλους όσοι βρίσκονται σε ανάγκη. Ευχαριστούμε την εταιρεία Χήτος ΑΒΕΕ για την ευγενική προσφορά της και τον Γενικό Γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, με του οποίου τη μέριμνα κατέστη εφικτό.»