Interbus: Πρωτοβουλία “Art on the road” με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων

Με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, η Interbus ανέλαβε την πρωτοβουλία να προβάλλει την αδιαμφισβήτητη αξία και την υψηλή σημασία πολιτιστικών φορέων και οργανισμών της Αθήνας. Η πρωτοβουλία εταιρικής κοινωνικής υπευθυνότητας της Interbus, με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Athens Culture Net, φέρνει στους δρόμους της πόλης, μπροστά στα μάτια των επισκεπτών και των κατοίκων της, σημαντικά έργα της ελληνικής και της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, στηρίζοντας έμπρακτα τοπικούς και εθνικούς φορείς πολιτισμού.

Η ενημερωτική δράση με τίτλο «Η Τέχνη στο δρόμο, ας επισκεφθούμε τα μουσεία» φιλοδοξεί να παροτρύνει κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφθούν τις «Κιβωτούς» πολιτισμού της πρωτεύουσας και να έρθουν σε επαφή με απαράμιλλα έργα Τέχνης.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, οι πίσω όψεις 30 αστικών λεωφορείων που διασχίζουν τις κεντρικές οδικές αρτηρίες του λεκανοπεδίου μεταφέροντας καθημερινά χιλιάδες επιβάτες, μετατράπηκαν σε ζωντανούς καμβάδες για να φιλοξενήσουν μοναδικά αρχαιολογικά ευρήματα και εξαίσια εικαστικά έργα.

Με την απεικόνιση εξαιρετικών έργων Τέχνης στις εξωτερικές επιφάνειες των αστικών λεωφορείων, η Interbus απευθύνει ένα κάλεσμα σε όλους να επισκεφθούν χώρους και φορείς της πόλης που αναδεικνύουν όλες τις πτυχές των Τεχνών και του πολιτισμού.

Σπουδαία εκθέματα, τα οποία κατέχουν περίοπτη θέση σε πέντε από τα πιο αξιόλογα μουσεία της Αθήνας – Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Μουσείο Μπενάκη, Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Μουσείο Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων – αποτέλεσαν τη δημιουργική «πρώτη ύλη» για να «ντυθεί» αυτή η ξεχωριστή δράση και να αξιοποιηθεί πλήρως η δυναμική της προβολής πολλαπλών πολιτιστικών θησαυρών στα κινούμενα διαφημιστικά μέσα.

Η δίγλωσση καμπάνια (ελληνικά και αγγλικά) εκμεταλλεύεται πλήρως τα πλεονεκτήματα της προβολής στα κινούμενα μέσα, όπως την πανοραμική ορατότητα και τις μεγάλων διαστάσεων επιφάνειες, τα οποία, σε συνδυασμό με τη διαρκή κινητικότητα και την ευρεία γεωγραφική κάλυψη, διασφαλίζουν τη δημιουργία μιας ανεξίτηλης εικόνας στη συνείδηση του κοινού.

Οι απεικονίσεις των εκθεμάτων που που έχουν διατεθεί από τα μουσεία και τους οργανισμούς που συμμετέχουν είναι οι ακόλουθες:

§ Χάλκινο άγαλμα αλόγου με τον αναβάτη (αρ. ευρ. Χ15177 ©ΥΠΠΟΑ/ΕΑΜ/ΟΔΑΠ) από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσεί

§ Έργο “Αθανάσιος Διάκος” του Κωστή Δεσύλλα, (περιλαμβάνεται στην έκθεση “1821, Πριν και Μετά”) από το Μουσείο Μπενάκη

§ Συλλογή εκθεμάτων Κυκλαδικής Τέχνης από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

§ Έργο “Η συγκομιδή της ελιάς” του Vincent van Gogh από το Μουσείο Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή

§ Έργο, “Σπίτια με νερά” του Μιχαήλ Οικονόμου από τη Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων