Υποστήριξη για την ένταξη των νέων στην έναρξη και ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας

Οι δύο έμπιστοι συνεργάτες στην Ελλάδα, του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος του Πρίγκιπα Καρόλου Prince’s Trust International, ανακοινώνουν νέα συνεργασία με σκοπό να καταπολεμήσουν την ανεργία και να προσφέρουν σε νέους και νέες, στην Ελλάδα, πλήρη υποστήριξη για την έναρξη και εξέλιξη της επαγγελματικής τους καριέρας.

Το Corallia και η Κοινωνική Επιχείρηση knowl, ενδυναμώνουν τους δεσμούς συνεργασίας, αξιοποιώντας τη δυναμική και τα εξαιρετικά αποτελέσματα που έχουν φέρει τα προγράμματα Επιχειρηματικότητας (Be Your Own Boss) και Απασχολησιμότητας (Get Into, Ready2Work, Get Hired) που υλοποιούν για 4η συνεχή χρονιά, ώστε οι νέοι και νέες που ετοιμάζουν την ένταξη στην αγορά εργασίας να έχουν πρόσθετες και περισσότερες επιλογές καριέρας, και να είναι σε θέση να ακολουθούν αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.

Τα προγράμματα προσφέρονται εντελώς δωρεάν και απευθύνονται σε νέους και νέες ηλικίας 18-35 ετών.

Η παγκόσμια οικονομική κρίση και η επιπρόσθετη πίεση που δημιούργησε η πανδημία στην αγορά εργασίας στην Ελλάδα καθώς και η έλλειψη δομημένου επαγγελματικού προσανατολισμού και κατάρτισης στα θέματα της επιχειρηματικότητας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένες επιλογές και ευκαιρίες στους νέους και νέες στην Ελλάδα. Έτσι, το Πρόγραμμα Be Your Own Boss προσφέρεται δωρεάν σε νέους ηλικίας 18-35 ετών. Οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα 4ήμερο Σεμινάριο Επιχειρηματικότητας, όπου μέσα από εργαστήρια εξερευνούν την πρακτική πλευρά της έναρξης και λειτουργίας μιας επιχείρησης και αποφασίζουν εάν η αυτοαπασχόληση είναι κατάλληλη για αυτούς. Κατά τη διάρκεια του 4ήμερου Σεμιναρίου, επιχειρηματίες και ομιλητές μοιράζονται τις γνώσεις και την εμπειρία τους σε θέματα στρατηγικής, μάρκετινγκ, πωλήσεων, νομικά, λογιστικά, ασφαλιστικά, κ.ά. Μετά το Σεμινάριο, όσοι συμμετέχοντες επιθυμούν λαμβάνουν ατομική συμβουλευτική καθοδήγηση έως και 12 μήνες προκειμένου να αναπτύξουν, σχεδιάσουν και δοκιμάσουν την επιχειρηματική τους ιδέα και στη συνέχεια να ωριμάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο. Οι συμμετέχοντες που είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους μπορούν να παρουσιάσουν το επιχειρηματικό τους σχέδιο για αξιολόγηση και δανειοδότηση σε ομάδα επιχειρηματικών συμβούλων που αξιολογεί τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου. Εφόσον προχωρήσουν με την έναρξη της επιχείρησής τους να λάβουν επιχειρηματική καθοδήγηση για ακόμα 12 μήνες.

Ωστόσο, εάν κάποιος συμμετέχων ανακαλύψει ότι η επιχειρηματικότητα δεν είναι κατάλληλη για εκείνον τη συγκεκριμένη στιγμή, μπορεί πλέον να συνεχίζει να λαμβάνει υποστήριξη από τα Προγράμματα Απασχολησιμότητας Get Into, Ready2Work, Get Hired που υλοποιεί η Κοιν.Σ.Επ. knowl λαμβάνοντας τις απαραίτητες δεξιότητες (με έμφαση στις ήπιες δεξιότητες) που τους διασυνδέουν άμεσα με προσφερόμενες θέσεις εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες της αγοράς. Έτσι, προσφέρεται ολιστική υποστήριξη για την ένταξη των νέων στην έναρξη και ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα «Get Into» προσφέρει εντατική εκπαίδευση και on the job κατάρτιση σε συγκεκριμένη ανοιχτή θέση εργασίας. Η διάρκεια είναι (συνήθως) 2 εβδομάδες. Όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα και αξιολογηθούν θετικά, ξεκινούν άμεσα εργασία στο συνεργαζόμενο εργοδότη. Το πρόγραμμα «Ready2Work» παρέχει ταχύρρυθμη εκπαίδευση και ευκαιρία συνέντευξης με δυνατότητα πρόσληψης εντός 2-4 ημερών και τέλος το πρόγραμμα «Get Hired» αφορά στη διοργάνωση συνάντησης υποψηφίων και εργοδοτών, όπου νέοι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με εκπροσώπους εταιρειών στις οποίες επιθυμούν να εργαστούν, και οι οποίες έχουν ανοιχτές θέσεις εργασίες.

Οι νέοι που ενδιαφέρονται να λάβουν την παραπάνω υποστήριξη μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στις ιστοσελίδες των Προγραμμάτων:

Για το Be Your Own Boss: www.beyourownboss.gr

Για τα Προγράμματα Απασχολησιμότητας: http://knowl.gr/social/programs/pti