BrainReGain: Ελληνισμός εν δράσει

Παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση τη στρατηγική και το έργο της.

Το BrainReGain, η πρωτοβουλία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα για τον επαγγελματικό επαναπατρισμό των Ελλήνων του εξωτερικού, παρουσίασε σε διαδικτυακή εκδήλωση τη στρατηγική και το έργο της, με σκοπό τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας μεταξύ Ελλήνων επιστημόνων και επαγγελματιών του εξωτερικού και της Ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας.

Οι στρατηγικοί άξονες δράσης του BrainReGain είναι η συμβολή στη δημιουργία πλαισίου επιστροφής των brain drainers, η καλλιέργεια συνεργειών και συμπράξεων με τους Έλληνες του εξωτερικού, η υποστήριξη σημαντικών πρωτοβουλιών για την παιδεία, την υγεία και την επιχειρηματικότητα και η ανάδειξη καλών πρακτικών και τρόπων εφαρμογής τους στην Ελλάδα.

Το BrainReGain παρουσίασε επίσης, τα αποτελέσματα δύο ερευνών που χαρτογραφούν την επιθυμία επιστροφής των Ελλήνων και αντιστοίχως την πρόθεση προσλήψεών τους από τις Ελληνικές επιχειρήσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. Χρίστος Δήμας, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αρμόδιος για Έρευνα και Καινοτομία και Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Αθηνών.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των ερευνών, καθώς και τη στρατηγική, το έργο και τους άξονες δράσης του BrainReGain θα τα βρείτε εδώ.