Make-A-Wish: Καλεί τους μαθητές να στείλουν τις ευχές τους στα παιδιά ευχής

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκαν οι εθελοντικές εργασίες του MakeAWish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) για την προετοιμασία του προγράμματος Αστέρι της Ευχής, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων που φιλοξένησε τη δράση.

Πλήθος μικρών και μεγάλων εθελοντών ξεκίνησαν από το Σάββατο τις εργασίες οργάνωσης και συσκευασίας του υλικού. Το κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας του εκπαιδευτικού προγράμματος Αστέρι της Ευχής είναι «Σε έχω στην καρδιά μου. Κάθε αστέρι κρύβει αγάπη και… ΕΥΧΕΣ!». Καλεί τους μαθητές σε όλη την Ελλάδα να αποκτήσουν το δικό τους χάρτινο αστέρι με το συμβολικό ποσό των €2, συνεισφέροντας στην εκπλήρωση ευχών, και να γράψουν μηνύματα αγάπης σε μία αποσπώμενη καρδιά. Τα μηνύματα αυτά, για πρώτη φορά,  μπορούν να σταλούν πίσω στα παιδιά ευχής μέσω του Οργανισμού, ως δείγμα συμπαράστασης και αγάπης. Πρωταγωνιστές της καμπάνιας είναι η Βασιλική και ο Γιάννης, παιδιά ευχής του Οργανισμού.

Την Κυριακή, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκδήλωση βράβευσης των νικητών του διαγωνισμού, σχολείων και εκπαιδευτικών κέντρων που συνεισέφεραν την περασμένη χρονιά με κάποιον ξεχωριστό τρόπο. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και η Πρέσβειρα του Οργανισμού, Φαίη Σκορδά, η οποία και ανάγνωσε στα παιδιά ένα παραμύθι εμπνευσμένο από αληθινή ιστορία ζωής και ευχής, αυτή της Έλενας, που ευχήθηκε να γίνει πριγκίπισσα. Με την παρουσία της τίμησε την εκδήλωση ως εκπρόσωπος του Δήμου και η Κατερίνα Γκαγκάκη, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών Δήμου Αθηναίων. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν τα λόγια αγάπης των παιδιών προς τα παιδιά του Οργανισμού και τα μηνύματα αλληλεγγύης που ακούστηκαν, καθώς και η παρουσία παιδιών και οικογενειών ευχής.

Η εκδήλωση μεταδόθηκε μέσω live streaming στο κανάλι του Youtube του Οργανισμού για όλα τα σχολεία που δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν και είναι διαθέσιμη στο https://www.youtube.com/watch?v=JnE8X51mHVI