My market: Δράση Εθελοντισμού με επίκεντρο την τοπική κοινωνία

Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα εθελοντισμού των My market «Πάμε Μπροστά Δίνουμε Πίσω» επέστρεψε δυναμικά, αναπλάθοντας το πάρκο «Ελένη Κουτσιώλη» στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Πάνω από 80 εθελοντές, εργαζόμενοι από τα καταστήματα της αλυσίδας στη Θεσσαλονίκη μαζί με τις οικογένειές τους, σήκωσαν τα μανίκια και εργάστηκαν με ζήλο για να παραδώσουν στους κατοίκους της περιοχής ένα ανανεωμένο και καθαρό πάρκο, στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα χαίρονται στιγμές χαλάρωσης και ηρεμίας. Συνολικά, προσφέρθηκαν περισσότερες από 210 ώρες εθελοντισμού!

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, η ομάδα εθελοντών του «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω», με τη θετική της ενέργεια και τη συντονισμένη εργασία της, κατάφερε να φέρει τη λιακάδα στην περιοχή καθαρίζοντας, βάφοντας και ανανεώνοντας πλήρως το πάρκο.

Με το κέφι της και τη διάθεση για προσφορά, η ομάδα εθελοντών φύτεψε περισσότερα από 250 αρωματικά φυτά, έβαψε περισσότερα από 150 τ.μ. επιφανειών, χρησιμοποίησε περισσότερα από 40 λίτρα χρώμα και επιδιόρθωσε 2 παγκάκια και 2 κάδους σκουπιδιών! Παράλληλα, μαζεύτηκαν περισσότερες από 15 μεγάλες σακούλες απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών!

Ο Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης παρευρέθηκε στη δράση και είπε χαρακτηριστικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα My market γιατί σήμερα υλοποιούν εδώ στην Πυλαία μία 100% εθελοντική δράση με την αναβάθμιση αυτού του πανέμορφου Πάρκου. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτή η μορφή εθελοντισμού, είναι αυτό που θέλουν οι τοπικές κοινωνίες. Είναι σίγουρο ότι ο χώρος αυτός, σήμερα, μετά την ολοκλήρωση αυτής της δράσης, θα είναι πολύ πιο λειτουργικός, πολύ πιο όμορφος και πιο καθαρός».

Με επίκεντρο τις τοπικές κοινότητες και στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, τα My market θα συνεχίσουν να προσφέρουν έργο μέσα από την πρωτοβουλία «Πάμε Μπροστά – Δίνουμε Πίσω» και το 2021 -την τέταρτη κατά σειρά χρονιά υλοποίησης του προγράμματος-, επιλέγοντας κάθε φορά μία νέα περιοχή δράσης. Από την αρχή του προγράμματος και μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 13 δράσεις ενώ η επόμενη προγραμματισμένη δράση θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο στη Νίκαια Αττικής.