nvisionist: Κορυφαία διάκριση στα φετινά βραβεία «Βιώσιμης-Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

To βραβείο στην κατηγορία «καινοτομία & νέα προϊόντα» κατάκτησε  η nvisionist και η πρωτοπόρος εφαρμογή nvbird®️, στα φετινά Βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  (Ε.Ε.Α.),  τον πιο σημαντικό θεσμό επιβράβευσης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα,  ο οποίος διοργανώνεται από το Ε.Ε.Α, υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και τον οποίο φέτος τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Στη πέμπτη καθιερωμένη διοργάνωση των Βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας», η οποία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», η nvisionist ήταν η εταιρεία που διακρίθηκε καθώς στην κατηγορία βραβείο Καινοτομία & Νέα Προϊόντα, για την πρωτοποριακή λύση nvbird®️.

 Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον πρώην Υπουργό Τουρισμού και Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Χάρη Θεοχάρη ο οποίος τόνισε «Αυτή η εκδήλωση είναι μια γιορτή στην υπευθυνότητα και ευρηματικότητα του Έλληνα επιχειρηματία. Χαίρομαι που δίνουμε βραβεία σε ελληνικές start up και εύχομαι στον κ. Ορφανό να διεθνοποιήσει την προσπάθειά του.»

Το βραβείο παρέλαβε για  την nvisionist ο Ειδικός Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Βασίλης Ορφανός, ο οποίος σημείωσε «Η  κορυφαία διάκριση της nvisionist και του nvbird®️ στα φετινά βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας» του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών  είναι ιδιαίτερη τιμή για την οικογένεια της nvisionist. Παράλληλα όμως αποτελεί και μία επιπλέον επιβράβευση της προσπάθειας που κάνουμε να αναδειχθεί η υπεραξία μιας Ελληνικής καινοτόμου εταιρείας στην παγκόσμια βαριά βιομηχανία της Αιολικής Ενέργειας. Η εταιρεία μας έχει καταφέρει να κερδίσει τον σεβασμό των κολοσσών της παγκόσμιας κοινότητας Αιολικής Ενέργειας και με το σύστημα nvbird®️ να προσδώσει υπεραξία σε αυτή. Στόχος μας είναι το nvbird®️ να γίνει το παγκόσμιο σύστημα αναφοράς στην αποτροπή πρόσκρουσης πτηνών σε ανεμογεννήτριες. Η προσήλωση μας στην εξωστρέφεια είναι που μας οδηγεί στην επιτυχία».

 Το nvbird®️ αποτελεί μια πρωτοπόρο, ολοκληρωμένη λύση που βρίσκεται στην αιχμή της παγκόσμιας τεχνολογίας με εφαρμογή στην Αιολική Ενέργεια και με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον, αποσπώντας σημαντικές διακρίσεις και στο εξωτερικό. Εφαρμόζεται σε αιολικά πάρκα για την παρακολούθηση πτηνών και ενσωματώνει υπερσύγχρονο εξοπλισμό, λογισμικό καθώς και πλατφόρμα Τεχνητής Νοημοσύνης και Μηχανικής Μάθησης. Στηρίζεται σε εξειδικευμένους αλγόριθμους, βάσει των οποίων το σύστημα εντοπίζει και αναγνωρίζει τα πτηνά που πετούν επικίνδυνα κοντά στις ανεμογεννήτριες, αναλύει την πορεία τους, ενεργοποιεί ηχεία με ήχους ώστε να τα απομακρύνει από τις ανεμογεννήτριες και σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν σταματάει την ανεμογεννήτρια ώσπου να απομακρυνθούν.

Η nvisionist είναι μία καινοτόμος Ελληνική start-up υψηλής τεχνολογίας εταιρεία που ειδικεύεται σε εφαρμοσμένες λύσεις ψηφιακής τεχνολογίας, με βάση την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και τη Μηχανική Μάθηση (Machine learning). Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η εταιρεία στις ολοκληρωμένες περιβαλλοντολογικές λύσεις end to end που προσφέρει στον τομέα του Green Energy. Σχεδιάζει και παράγει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προς όφελος όλων: του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, των τοπικών κοινοτήτων, της πράσινης και υπεύθυνης επιχειρηματικότητας αλλά και της επιχειρηματικής αποδοτικότητας με γνώμονα τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η τεχνογνωσία της εταιρείας καλύπτει ακόμα τους τομείς ανάπτυξης και συντήρησης έργων Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εφαρμογών Μηχανικής Όρασης και έργων Βιώσιμης Ενέργειας. Το στελεχιακό δυναμικό της διαθέτει ένα πολυετές ιστορικό επιτυχημένων έργων σε διάφορους τομείς και αγορές, κυρίως στον κλάδο της ψηφιακής τεχνολογίας και των ανανεώσιμων πηγών σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 Η nvisionist είναι μέλος της ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας), όπως επίσης και μέλος του ΣΕΠΕ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας).