CRI: Νέο λογότυπο για τα 14 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην Ελλάδα

Με νέο, ανανεωμένο λογότυπο γιορτάζει το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης (CRI) μια επιτυχημένη πορεία 14 χρόνων στην Ελλάδα.

Το σύγχρονο λογότυπο εκφράζει το όραμα και την επίκαιρη προσέγγιση του Ινστιτούτου σε θέματα Εταιρικής Υπευθυνότητας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και ESG με νέο μήνυμα “Invest in your ESG future’’.

Tο Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης, ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός, σε συνεργασία με το βρετανικό οργανισμό Business in the Community (BITC) υπό τη σκέπη του Πρίγκιπα Κάρολου, είναι υπερήφανο που έχει υποστηρίξει περισσότερες από 70 ελληνικές και πολυεθνικές επιχειρήσεις από 12 διαφορετικούς κλάδους, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 20% του Ελληνικού ΑΕΠ και απασχολούν περισσότερους από 150.000 εργαζομένους, να συστηματοποιήσουν τον τομέα της Εταιρικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης (ESG) και να ενσωματώσουν αποτελεσματικά και μετρήσιμα υπεύθυνες πρακτικές στη στρατηγική τους, μέσα από ένα διεθνώς αναγνωρισμένο εργαλείο αξιολόγησης των επιδόσεών τους στον τομέα αυτό. Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν διαγράψει μια εξαιρετική πορεία στο στρατηγικό σχεδιασμό της Εταιρικής Υπευθυνότητας, που έχει αποδεδειγμένα συμβάλλει θετικά στη συνολική τους απόδοση, και μάλιστα σε μία περίοδο εκτεταμένης οικονομικής κρίσης αλλά και υγειονομικής κρίσης λόγω της πανδημίας.

Στο πλαίσιο αυτό, σύντομα ολοκληρώνονται οι αιτήσεις συμμετοχής για τον Εθνικό Δείκτη CR Index και την CRI Pass και το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης προσκαλεί τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς στην Ελλάδα να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή για να αξιολογηθούν  και να αναδείξουν τις υπεύθυνες και βιώσιμες (ESG) πρακτικές τους.

Ο Εθνικός Δείκτης CR Index αποτελείται από 100 αυστηρά κριτήρια και εξετάζει τους ESG πυλώνες που σχετίζονται με περιβαλλοντικά, κοινωνικά και θέματα εταιρικής διακυβέρνησης και εντάσσονται όλο και περισσότερο στη στρατηγική των επιχειρήσεων και οργανισμών. Tα κριτήρια αυτά αποτελούν πλέον ένα σημαντικό δείκτη των επιδόσεων των επιχειρήσεων στα 3 αυτά σημεία με αξιοσημείωτα οφέλη, καθώς με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις επιδεικνύουν μεγαλύτερη διαφάνεια και γίνονται πιο «ελκυστικές» για επενδυτές και λαμβάνουν πιο εύκολα χρηματοδότηση από τις Τράπεζες. Παράλληλα, η Πιστοποίηση CRI Pass είναι ειδικά σχεδιασμένη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και πολυεθνικές επιχειρήσεις που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στα θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης και Εταιρικής Ευθύνης.

Το Ινστιτούτο Εταιρικής Ευθύνης ευχαριστεί τα μέλη του και τους συνεργάτες του και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για μία πιο δίκαιη κοινωνία, ένα πιο καθαρό και βιώσιμο περιβάλλον και ένα καλύτερο μέλλον.