Το ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ στην εκπομπή ΠΡΟΣΦΕΡΩ

Η Ειρήνη Μαρκουλάκη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω»,

Η εκπομπή «προσφέρω» που μεταδίδεται σε Πανελλαδικό Δίκτυο από το ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ κάθε Σάββατο στις 15:00 και αναμεταδίδεται από τη Φωνή της Ελλάδας για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο, δίνει βήμα σε εθελοντικές πρωτοβουλίες και φορείς που με τη δράση τους προσφέρουν στην κοινωνία αλλά και στη χώρα συνολικά. Η θεματολογία της εκπομπής καλύπτει όλους τους τομείς δράσης κοινωνικής προσφοράς, όπως η υγεία, η εκπαίδευση, ο πολιτισμός και το περιβάλλον.

Επιδίωξη της εκπομπής είναι να ενημερώνει και να ευαισθητοποιεί το κοινό για θέματα κοινωνικής προσφοράς και να το φέρνει σε επαφή με τη φιλοσοφία και την κουλτούρα του εθελοντισμού.

Η Ειρήνη Μαρκουλάκη, Πρόεδρος του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη είναι προσκεκλημένη της Αθηνάς Γιόγιακα στην εκπομπή «Προσφέρω», που μεταδίδεται το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 στις 15:00 από το Πρώτο Πρόγραμμα και τη Φωνή της Ελλάδας. 

Μιλά για τον υψηλό ανθρωπιστικό στόχο που επί τρεις δεκαετίες υπηρετεί το Ίδρυμα Λίλιαν Βουδούρη και αφορά στην αρωγή ατόμων που ανήκουν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, καθώς και στην ενίσχυση της επιστημονικής έρευνας, των γραμμάτων και των τεχνών. Συζητά για τη φιλοσοφία που διέπει τις δωρεές του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη το οποίο είναι προσανατολισμένο προς την κατεύθυνση των ολοκληρωμένων έργων μακράς πνοής.

Αναφέρεται στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας «Λίλιαν Βουδούρη» και παρουσιάζει το Ινστιτούτο Θεραπείας δια των Τεχνών «Λίλιαν Βουδούρη», μία πρότυπη θεραπευτική μονάδα που λειτουργεί στο κέντρο του Αμαρουσίου και προσφέρει υπηρεσίες μουσικοθεραπείας, χοροθεραπείας, εικαστικής θεραπείας και δραματοθεραπείας σε ποικίλες ομάδες ανθρώπων.

Ακόμη μιλά για τη στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες και τα έργα στον τομέα της υγείας, τις πρωτοβουλίες για την τέχνη, τον πολιτισμό και την επιστήμη, την στήριξη του ερευνητικού και επιστημονικού έργου καθώς και την υλοποίηση προγραμμάτων και δράσεων που προάγουν την κοινωνική συνοχή και την ανάδειξη τόπων και έργων με μεγάλη πολιτισμική αξία. Τέλος, αναφέρεται στο πρόγραμμα υποτροφιών σπουδών εσωτερικού και εξωτερικού για μεταπτυχιακές σπουδές για άριστους απόφοιτους.

Επιμέλεια-παρουσίαση εκπομπής: Αθηνά Γιόγιακα.

Info

Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, ώρα 15:00

Εκπομπή: «Προσφέρω»

ΙΔΡΥΜΑ ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ – Ειρήνη Μαρκουλάκη, Πρόεδρος

Live Streaming: webradio.ert.gr/proto

webradio.ert.gr/i-foni-tis-elladas/

Facebook: www.facebook.com/protoprogramma.ert

www.facebook.com/voiceofgreece.ert