Schneider: Στηρίζει το Παγκόσμιο Συνέδριο της IUCN για την προστασία της βιοποικιλότητας

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού, υποστηρίζει το έργο της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN) και τη διατήρηση της ακεραιότητας και της ποικιλομορφίας των φυσικών οικοσυστημάτων του κόσμου, με τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Συνέδριο Διατήρησης IUCN.

Το Συνέδριο της IUCN, που διεξήχθη πρόσφατα αποτελεί βασικό ορόσημο για το περιβάλλον, για τη βιοποικιλότητα και το κλίμα. Στο πλαίσιο του συνεδρίου η IUCN συγκέντρωσε ενδιαφερόμενους φορείς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα με στόχο να προωθήσουν τη δράση γύρω από τις πιο πιεστικές προκλήσεις του σήμερα, σχετικά με το περιβάλλον και την αειφορία.

Η Schneider Electric, η πιο βιώσιμη εταιρεία στον κόσμο σύμφωνα με την αξιολόγηση  Corporate Knights Global 100 Index, τον Ιανουάριο του 2021, έχει δεσμευτεί εδώ και καιρό να διασφαλίζει ότι οι εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να προωθούν την κυκλικότητα, να προστατεύσουν τη βιοποικιλότητα και να καταπολεμούν την κλιματική αλλαγή, μέσω αλληλένδετων και αλληλοεξαρτώμενων ενεργειών για ένα μέλλον με θετικό αντίκτυπο για τη φύση.

Από την κυκλοφορία της πρώτης συνολικής αξιολόγησης της εταιρείας σχετικά με το αποτύπωμά της σε επίπεδο βιοποικιλότητας το 2020 (χρησιμοποιώντας την Παγκόσμια Βαθμολογία Βιοποικιλότητας που αναπτύχθηκε από την CDC Biodiversité), η Schneider Electric είναι πλέον καλύτερα εξοπλισμένη για να θέσει στόχους για την αντιμετώπιση του άμεσου και έμμεσου αντίκτυπού της στη βιοποικιλότητα. Το πρόγραμμα Sustainability Essentials 2021-2025 της εταιρείας επιβλέπει την παγκόσμια υλοποίηση των πρωτοβουλιών διατήρησης, με περισσότερες από 300 τοποθεσίες της Schneider, να αναλαμβάνουν δραστηριότητες για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων ως μέρος της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος. Επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, το εργοστάσιο παραγωγής εξοπλισμού και μετασχηματιστών της Schneider στο Scarborough συνεργάζεται ενεργά με το τοπικό συμβούλιο και εμπειρογνώμονες βιοποικιλότητας για να αξιολογήσει τη δυνατότητα της ανάπλασης γης δίπλα στο εργοστάσιό τους. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η προσέλκυση της άγριας ζωής, η ενίσχυση των τοπικών ειδών και η δημιουργία ενός πλούσιου σε βιοποικιλότητα, χώρου ευεξίας για τους εργαζόμενους. Επιπλέον στη Βρετάνη της Γαλλία, το βιομηχανικό εργοστάσιο της Schneider συνεργάζεται στενά με ΜΚΟ προκειμένου οι εργαζόμενοι να δραστηριοποιηθούν στην προστασία της τοπικής πανίδας.

Τον Μάιο του 2021, η Schneider δημοσίευσε τη “Υπόσχεση για τη Βιοποικιλότητα” της εταιρείας, δεσμευόμενη να μην προκαλέσει με τις άμεσες δραστηριότητές της, καμία απώλεια βιοποικιλότητας έως το 2030, μια δέσμευση που αναγνωρίστηκε από την Act4Nature, μια συμμαχία διεθνών εταιρειών, ΜΚΟ, ακαδημαϊκών φορέων και δημόσιων ιδρυμάτων. Η Schneider είναι επίσης μέλος του Επιστημονικού Δικτύου Στόχων για τη Φύση, που συμμετέχει ενεργά στην εφαρμογή στρατηγικών και σχεδίων δράσης για τη βιοποικιλότητα.

«Το πρόγραμμά μας για την αειφορία συνδυάζει δράσεις για το κλίμα, σε συνδυασμό με πρωτοβουλίες για τη διατήρηση της φύσης και κυκλικής επιχειρηματικότητας, ως μέρος των παγκόσμιων δραστηριοτήτων της Schneider, μέσω του ευρύτερου επιχειρηματικού μας οικοσυστήματος και με μιας κοινότητας ειδικών συνεργατών», δήλωσε ο Olivier Blum, Chief Strategy & Sustainability Officer της Schneider Electric. “Αυτή η δέσμευση – που βασίζεται σε στόχους που έχουν τεθεί με βάση την επιστήμη, σε έρευνα και στο να λειτουργούμε ως παράδειγμα – οδηγεί πιο γρήγορα στην αλλαγή”.

Οι πρόσφατες πρωτοβουλίες περιλαμβάνουν τη συνεργασία με το Ίδρυμα Ellen MacArthur και εστιάζουν στο πώς οι κυκλικές οικονομίες επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να μειώσουν την παγκόσμια απώλεια βιοποικιλότητας, και την έναρξη της πρωτοβουλίας ‘100 Days of Possibility’ με την Global Footprint Network, για να παρουσίαστουν λύσεις όπως 100% ανανεώσιμα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας, “έξυπνα” σπίτια και γενικότερη μείωση της σπατάλης των φυσικών πόρων. Η Schneider Electric υπέγραψε  το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Πλαστικού με την έναρξή του, τον Μάρτιο του 2020.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του Συνεδρίου της IUCN, το Ίδρυμα Schneider Electric, υπό την αιγίδα του Fondation de France, συνεργάστηκε με την Έκθεση Art of Change 21 και με δημιουργικά εργαστήρια για την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από την έκτακτη κατάσταση όπου βρίσκεται το κλίμα. Εκπρόσωποι της Schneider Electric συμμετείχαν επίσης σε συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης.