Schneider Electric: Συνδυάζει την πρόοδο και τη βιωσιμότητα

Η Schneider Electric, πρωτοπόρος στον ψηφιακό μετασχηματισμό της διαχείρισης ενέργειας και του αυτοματισμού και πιστή στο όραμά της να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν στο έπακρο την ενέργεια και τους πόρους μας, συνδυάζει την πρόοδο και τη βιωσιμότητα, τόσο προς τους πελάτες της όσο και το οικοσύστημά μας.

Μέσω των καινοτόμων προϊόντων, υπηρεσιών και ολοκληρωμένων λύσεων που προσφέρει, η εταιρεία βοηθάει τους πελάτες και συνεργάτες της να γίνουν πιο βιώσιμοι και αποδοτικοί αλλά και να επιτύχουν περισσότερα, χρησιμοποιώντας λιγότερους πόρους. Επιπλέον, μέσα στην χρονιά, η εταιρεία ανέπτυξε ένα τοπικό πλάνο δράσεων με στόχο τη βιωσιμότητα συνολικά ως προς το οικοσύστημά της, προσαρμοσμένο στις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία που έχει αναγνωριστεί ως η πιο βιώσιμη παγκοσμίως για το 2021 από την Corporate Knights, έχει πλέον δημιουργήσει μία εσωτερική εθελοντική ομάδα, τους Sustainability Ambassadors, για την οργάνωση και υλοποίηση δράσεων, την παρακολούθηση των θεμάτων ενέργειας στην επικαιρότητα και για την εσωτερική ενημέρωση όλων των εργαζομένων.

Επιπλέον, η εταιρεία έχει αναπτύξει προγράμματα τεχνικής εκπαίδευσης σε νέους και απόφοιτους πανεπιστημίων, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επιτύχουν τους στόχους τους σχετικά με ενεργειακά θέματα, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Δεδομένων, της Ενέργειας και των Υποδομών, της Βιομηχανίας, της Υγείας και των Κτιρίων και των Κατοικιών. Ειδικότερα, στην προσπάθειά της να προσελκύσει νέα ταλέντα και να τα βοηθήσει να εξελιχθούν, δημιούργησε το πρόγραμμα «Beyond Green Skills», που αφορά 10μηνη αμειβόμενη, πρακτική άσκηση και καλύπτει 8 θέσεις μέσα στην εταιρεία.

Ακόμα, όσον αφορά το κομμάτι των συνεργασιών, μέσα στο 2021 ανέλαβε, κατόπιν συμφωνίας, τη διαμόρφωση της ενεργειακής στρατηγικής και της διαχείρισης των πόρων του κτιρίου για το Μουσείο Μπενάκη, κατά το βέλτιστο και βιώσιμο τρόπο.

Παράλληλα, η Schneider Electric έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και panels με θέμα το Sustainability, όπου παρουσίασε best practices τόσο για το οικοσύστημά της όσο και για τους πελάτες της, ενώ με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητας, έχει διοργανώσει μέσα στο έτος δράσεις για το περιβάλλον, όπου 160 δέντρα φυτεύτηκαν και δίνουν ζωή, στην περιοχή των Άνω Λιοσίων, που καταστράφηκε από πυρκαγιά τον προηγούμενο χρόνο.

Τέλος, η Schneider Electric στοχεύοντας να διατηρήσει τις δράσεις της και το επόμενο έτος και να προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερα για το κοινό καλό, σχεδιάζει ένα πλάνο στήριξης για τις περιοχές της Β. Εύβοιας, οι οποίες επλήγησαν από τις καταστροφικές φωτιές φέτος το καλοκαίρι.