Generali: Υλοποιεί μία πράξη αγάπης

Η Generali και η εθελοντική της ομάδα «Lion Hearts», σε συνεργασία με το HIGGS, αναλαμβάνουν δράση σε μία γιορτινή αποστολή αγάπης και προσφοράς και σας καλεί να λάβετε μέρος!
Σύμφωνα με τη Generali:
Στηρίζουμε επιλεγμένους οργανισμούς που προσφέρουν πολύτιμο κοινωνικό έργο φροντίζοντας παιδιά, νέους και οικογένειες.

Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να γίνει ακόμα πιο μεγάλη η προσφορά όλων μας για τις οργανώσεις «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος» και «Το Εργαστήρι» στην Αθήνα και, το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης.

Κάθε δωρεά σας θα διπλασιαστεί από την Generali Hellas.

«Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος», Αθήνα

Το «Ένα Παιδί – Ένας Κόσμος» είναι ένας μη κερδοσκοπικός φορέας ιδιωτικής πρωτοβουλίας με έδρα το κέντρο της Αθήνας που ιδρύθηκε το 2009. Με κύριο στόχο την ευημερία του κάθε παιδιού, προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλη την οικογένεια. Κατά μέσο όρο στηρίζει 320 οικογένειες το χρόνο, είτε μακροπρόθεσμα είτε εκτάκτως.

Σε καθημερινή βάση λειτουργούν προγράμματα συμβουλευτικής προς γονείς, διασύνδεσης με άλλους φορείς, ατομικής και οικογενειακής ψυχολογικής υποστήριξης, ομάδες γονέων-νηπίων, ενημερωτικές συναντήσεις για γονείς και επαγγελματίες, δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές/τριες δημοτικού, προγράμματα για γονείς, καλλιτεχνικά εργαστήρια και επισκέψεις σε χώρους τέχνης και πολιτισμού.

Το τμήμα εκτάκτων αναγκών του φορέα καλύπτει τις ανάγκες των πιο ευάλωτων οικογενειών σε είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα, λογαριασμοί ΔΕΚΟ και ενοίκια, ειδικές θεραπείες, εξωσχολικές δραστηριότητες παιδιών  και ανάγκες που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μελών των οικογενειών.