Epson: Η πρώτη εταιρία με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις εγκαταστάσεις της

Η Epson έγινε, τον Νοέμβριο του 2021, η πρώτη εταιρεία στην ιαπωνική μεταποιητική βιομηχανία που έκανε τη μετάβαση σε όλες τις εγχώριες εγκαταστάσεις της σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συνολικού ύψους 530 GWh ετησίως. Ως αποτέλεσμα, η Epson μείωσε τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά περίπου 250.000 τόνους.

Στο πλαίσιο του COP26 και το υψηλό ενδιαφέρον για κοινωνικά ζητήματα παγκοσμίως, ιδιαίτερα εκείνα που αφορούν το περιβάλλον και την ενέργεια, η Epson υιοθέτησε και επιδιώκει μια νέα μακροπρόθεσμη πολιτική περιβαλλοντικής διαχείρισης που ονομάζεται Περιβαλλοντικό Όραμα 2050. Για την επίτευξη του στόχου απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα που ορίζονται στη Συμφωνία του Παρισιού, η Epson έχει τοποθετήσει τη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές ως δράση προτεραιότητας στο σενάριο επίτευξης των στόχων με βάση την επιστήμη για το 2025. Τον Μάρτιο του 2021, σκοπεύοντας να εκπληρώσει την ευθύνη της απέναντι στην κοινωνία, η Epson ανακοίνωσε ότι όλες οι παγκόσμιες τοποθεσίες του Ομίλου Epson θα καλύπτουν το σύνολο των ενεργειακών τους αναγκών με 100% ανανεώσιμη ενέργεια έως το 2023. Αυτό θα επιτρέψει στον Όμιλο Epson να εξαλείψει τους περίπου 350.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, παγκοσμίως, κάθε χρόνο.

Η Epson είχε σχεδιάσει την στροφή στη χρήση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές σε όλες τις εγχώριες εγκαταστάσεις της μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2021 (λήξη Μαρτίου 2022), αλλά το πέτυχε νωρίτερα, σημειώνοντας ένα ορόσημο στην πορεία προς τη μετάβαση 100% σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για το σύνολο των αναγκών του Ομίλου. Ως αποτέλεσμα, η Epson προβλέπει ότι μπορεί να καλύψει περίπου το 40% των συνολικών ετήσιων αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου με ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για το οικονομικό έτος 2021.

Βήματα για την κάλυψη των συνολικών αναγκών ηλεκτρικής ενέργειας του Ομίλου Epson με 100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές

1 Απριλίου 2021

Όλες οι εγκαταστάσεις στην επαρχία Ναγκάνο, όπου βρίσκονται πολλές εγκαταστάσεις της Epson

1 Νοεμβρίου 2021

Όλες οι εγκαταστάσεις στην Ιαπωνία (αρχικά είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2022)

2023 (σχέδιο)

Όλες οι εγκαταστάσεις της Epson παγκοσμίως

Όπως αναφέρεται στο Περιβαλλοντικό Όραμα 2050 της Epson, η Epson επιδιώκει να γίνει αρνητική στον άνθρακα και χωρίς χρήση υπόγειων πόρους4. Αντίστοιχα, η εταιρεία θα επενδύσει περίπου 100 δισεκατομμύρια γιεν στην απεξάρτηση από άνθρακα, το κλείσιμο της τρύπας στην κατανάλωση πόρων και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής τεχνολογίας, τα επόμενα 10 χρόνια έως το 2030. Η Epson θα επικεντρώσει τους περισσότερους πόρους διαχείρισης στην ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς επίσης συμβάλλουν και στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πελατών της.

Με τη μετάβαση σε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές νωρίτερα από το προγραμματισμένο, η Epson όχι μόνο πέτυχε τους δικούς της περιβαλλοντικούς στόχους, αλλά συνέβαλε επίσης στην ενθάρρυνση της διάδοσης της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην κοινωνία στο σύνολό της.