Pepsico Hellas: Για 7η συνεχή χρονιά διακρίνεται ως “Top Employer”

Για 7η συνεχή χρονιά η PepsiCo Hellas έλαβε τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, Top Employer 2022”. Η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί επιβεβαίωση της συνεχούς προσπάθειας της PepsiCo Hellas να επενδύει στο εργατικό δυναμικό της μέσα από την αδιάλειπτη αναζήτηση ταλέντων, τη διαρκή ενίσχυση και ανάπτυξη ικανοτήτων και δεξιοτήτων τους αλλά και τη δημιουργία ενός υποδειγματικού περιβάλλοντος εργασίας με άριστες εργασιακές συνθήκες.

Το διεθνώς καταξιωμένο “Top Employers Institute (Ινστιτούτο Κορυφαίων Εργοδοτών) πιστοποίησε την PepsiCo Hellas με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, μετά από ανεξάρτητη έρευνα που διενεργεί κάθε χρόνο, η οποία καλύπτει 6 τομείς ανθρώπινου δυναμικού που αποτελούνται από 20 θεματικές ενότητες όπως το περιβάλλον εργασίας, τη δέσμευση να καλλιεργούνται και να αναπτύσσονται ταλέντα σε όλα τα επίπεδα και τις προσπάθειες της επιχείρησης για την ενίσχυση και βελτιστοποίηση των πρακτικών της, την ενότητα και ομαδικότητα, τη διαφορετικότητα και ενσωμάτωση, την οργανωτική δομή, την επιχειρηματική στρατηγική, κ.α.. Το Top Employers Institute ιδρύθηκε πριν από 31 χρόνια και έχει πιστοποιήσει και αναγνωρίσει περισσότερους από 1.600 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, σε 120 χώρες, οι οποίοι και δεσμεύονται στην εξασφάλιση του καλύτερου εργασιακού περιβάλλοντος μέσω καινοτόμων πρακτικών στον τομέα του ανθρωπίνου δυναμικού.

Η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγκάρη, τόνισε πως: «Η διάκριση της PepsiCo Hellas με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη, Top Employer 2022”, για 7η συνεχή χρονιά είναι μία ακόμα επιβεβαίωση της στρατηγικής μας επιλογής να επενδύουμε με πίστη και στρατηγικό σχέδιο σε ό,τι πιο πολύτιμο, του ανθρώπους μας. H διασφάλιση υγιούς, σύγχρονου, δημιουργικού περιβάλλοντος, ιδιαίτερα μέσα στην τραγική κρίση της πανδημίας, με την αξιοποίηση σύγχρονων και καινοτόμων εργαλείων και μεθόδων – όπως η online πλατφόρμα PEPU της PepsiCo και ψηφιακές εφαρμογές με virtual ομιλίες ανώτερων στελεχών – συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη των ικανοτήτων, την ανέλιξη κάθε στελέχους ενώ είναι ζωτικής σημασίας για τη μελλοντική επιτυχία του συνόλου. Παράλληλα, είμαστε περήφανοι καθώς, παρά τις αντίξοες συνθήκες της κρίσης, στην PepsiCo Hellas διατηρήσαμε όλες τις θέσεις εργασίας και ταυτόχρονα συνεχίσαμε να κινητροδοτούμε διαρκώς τους ανθρώπους μας με συναρπαστικά και απαιτητικά projects, να εργάζονται και να δημιουργούν αξιοποιώντας το πάθος και τις ικανότητες τους».

Από την πλευρά της η Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού, PepsiCo Hellas, κυρία Ναυσικά Πανούση, σημείωσε σχετικά: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια της PepsiCo Hellas αλλά και στον καθένα ξεχωριστά που για έβδομη συνεχόμενη χρονιά συνέβαλαν ώστε να διακριθούμε με τον τίτλο του κορυφαίου εργοδότη “Top Employer 2022”. Ακόμα και κάτω από τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, οι οποίες επηρέασαν και ακόμα επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, δεν σταματήσαμε ποτέ θέτουμε υψηλούς στόχους έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους εργαζόμενούς μας και την εξασφάλιση άριστων συνθηκών εργασίας γι’ αυτούς. Στόχος μας να είναι όλοι “Συνδεδεμένοι και Ασφαλείς» και ταυτόχρονα να παρέχουμε ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας όπου η καινοτομία και η ανάληψη πρωτοβουλιών αποτελούν προτεραιότητα, δίνοντας πρόσφορο έδαφος στην απελευθέρωση της δημιουργικότητας των ανθρώπων μας. Γνωρίζουμε πως στηρίζοντας την διαφορετικότητα, την ομαδικότητα και αναζητώντας συνεχώς νέες καινοτόμες πρακτικές δημιουργούμε τις ιδανικές συνθήκες για πρόοδο και επιτυχία».

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas απέσπασε πρόσφατα δύο χρυσά βραβεία στα HR Awards που διοργανώνονται από την Boussias Communications στις κατηγορίες:

  • Αριστεία στην Υγεία και Ασφάλεια στην εργασία (Excellence in Workplace Well-being)
  • Αριστεία στο Employer Branding (Excellence in Employer Branding)

Η διπλή αυτή διάκριση αποτελεί ακόμα μια επιβράβευση και αναγνώριση των καινοτόμων πρακτικών της εταιρίας, όπου με συλλογική προσπάθεια, ταλέντο, αφοσίωση και σκληρή δουλειά οι άνθρωποι της PepsiCo Hellas γίνονται Καλύτεροι, Πιο Γρήγοροι και πιο Δυνατοί μένοντας αφοσιωμένοι στις  αξίες που προάγει η εταιρία και τις “PepsiCo Way”συμπεριφορές.