Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» παρουσιάζει το έργο του

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός και έχει ως σκοπό την μείωση των παιδικών ατυχημάτων, την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών και την αναβάθμιση της νοσηλείας των παιδιών στη χώρα μας. Βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων που λαμβάνουμε από τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας που εξοπλίσαμε, από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν επωφεληθεί από το έργο του Σωματείου 1.605.000 παιδιά. Στόχος μας είναι να αναβαθμίσουμε και να εξοπλίσουμε όλα τα Παιδιατρικά Τμήματα των Νοσοκομείων και τα Κέντρα Υγείας της Ελλάδος.
Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι η συνολική αξία των προσφερθέντων μηχανημάτων, καθώς και των ιατρικών σεμιναρίων και της Πρόληψης Παιδικών Ατυχημάτων στα σχολεία, για την φετινή χρονιά ανήλθε στο ποσό των € 218.491,58.
Ευχαριστούμε ολόθερμα τους χορηγούς, τους δωρητές, τους φίλους και τα μέλη μας, χάρη στους οποίους καταφέραμε για μία ακόμη χρονιά να υλοποιήσουμε τους στόχους μας.

Εξοπλισμός Νοσοκομείων
Δημιουργήσαμε και εξοπλίσαμε 3 Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών Παίδων στα κάτωθι Νοσοκομεία:
– Γενικό Νοσοκομείο Αιτωλοακαρνανίας – Ν.Μ. Αγρινίου
– Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά «Τζάνειο»
– Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κύμης

Εξοπλίσαμε με τα απαραίτητα μηχανήματα 1 Παιδιατρική Κλινική και 3 Παιδιατρικά Ιατρεία στα ακόλουθα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας:
– Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Ν.Μ. Αμαλιάδας
– «Καραμανδάνειο» Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών
– Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Νίκαιας
– Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Προσφύγων Κυψέλης
Επίσης προσφέραμε εξοπλισμό και μηχανήματα σε ακόμη 15 Νοσοκομεία:
– Γενικό Νοσοκομείο Φλώρινας
– Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ»
– Γενικό Νοσοκομείο Δράμας

– «Ιπποκράτειο» Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
– Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων
– Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Καρύστου
– Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας
– Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης
– Γενικό Νοσοκομείο Άρτας
– Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης»
– Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης «Μαμάτσειο»
– Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία»
– Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας
– Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας»
– Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς

Ιατρικά Σεμινάρια
Από τον Νοέμβριο 2020 έως και τον Οκτώβριο 2021 χρηματοδοτήσαμε ένα Σεμινάριο P.L.S. (Paediatric Life Support) και ένα Σεμινάριο A.P.L.S. (Advanced Paediatric Life Support) σε συνεργασία με την A.P.L.S. Crete στην Κρήτη, όπου συμμετείχαν συνολικά 48 ιατροί και νοσηλευτές. Επίσης, προσφέραμε εκπαιδευτικό εξοπλισμό (δύο Simulated Patient Monitors και τέσσερα προπλάσματα) στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ» (Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών) και στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» (Πανεπιστημιακή Κλινική Επειγόντων Περιστατικών). Ο εξοπλισμός που παραδόθηκε συμβάλλει στην βελτίωση των εκπαιδευτικών δυνατοτήτων των δύο πρώτων Εκπαιδευτικών Κέντρων Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα.

Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων
Παράλληλα, επειδή η πρόληψη μπορεί να μειώσει τον αριθμό και την σοβαρότητα των παιδικών ατυχημάτων μέχρι και 50%, συνεχίσαμε συστηματικά το Πρόγραμμα «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», πραγματοποιώντας 41 παρουσιάσεις σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία, τις οποίες παρακολούθησαν 1.013 παιδιά.
Τη χρονιά αυτή, μοιράστηκαν 11.143 ενημερωτικά φυλλάδια του Σωματείου με συμβουλές πρόληψης για τις διάφορες κατηγορίες ατυχημάτων («Ασφάλεια στο Σχολείο», «Προσοχή στην Επιλογή των Παιχνιδιών», «Αθλητισμός με Ασφάλεια» κ.ά.) σε παιδιά Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων. Επίσης περισσότερα από 25.000 ενημερωτικά φυλλάδια εστάλησαν στα Νοσοκομεία που έχει βοηθήσει το Σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια.

Άμεσοι Στόχοι
Οι άμεσοι στόχοι μας είναι:
Ο εξοπλισμός των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών στα κάτωθι Νοσοκομεία:
– Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου
– Κέντρο Υγείας Μήλου

Ο εξοπλισμός των Παιδιατρικών Τμημάτων στα κάτωθι Νοσοκομεία:
– Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Κω (Εξοπλισμός Παιδιατρικής και Μαιευτικής
Κλινικής)
– Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας – Ν.Μ. Κυπαρισσίας
– Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου
– Γενικό Νοσοκομείο Κορίνθου
– Κέντρο Υγείας Κρανιδίου
– Κέντρο Υγείας Τήνου
Η αγορά μηχανημάτων απαραίτητων για την κάλυψη ουσιαστικών και άμεσων αναγκών στα
Παιδιατρικά Τμήματα των κάτωθι Νοσοκομείων:
– Αρεταίειο Νοσοκομείο
– Γενικό Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας»
– Κέντρο Υγείας Άνδρου
– Κέντρο Υγείας Ιστιαίας
– Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας
– Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νάξου
Η χρηματοδότηση του προγράμματος «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερους ενδιαφερόμενους να διευρύνουν τις γνώσεις τους στην αντιμετώπιση παιδικών τραυματισμών.
Η συνέχιση του προγράμματος «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» με ομιλίες σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία και η διανομή των ενημερωτικών φυλλαδίων με συμβουλές πρόληψης ατυχημάτων.

Οι Διακρίσεις μας
Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» βραβεύτηκε στα Bravo Sustainability Dialogue & Awards 2021 για την πρωτοβουλία «Αναβάθμιση των Παιδιατρικών Τμημάτων των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας της Ελλάδας» στον πυλώνα των Συνεργασιών (In Action).
Για πέμπτη χρονιά το Σωματείο βραβεύτηκε ως «ΜΚΟ της Χρονιάς» στην κατηγορία Υγεία και Κοινωνική Πρόνοια στο θεσμό των Hellenic Responsible Business Awards 2021 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το περιοδικό Marketing Week.
Επίσης, διακρίθηκε για πέμπτη συνεχή χρονιά στο θεσμό των Healthcare Business Awards 2021 που διοργάνωσε η Boussias Communications και το Health Daily, παραλαμβάνοντας το GOLD βραβείο στην κατηγορία «Προσφορά στην υγεία από ΜΚΟ». Το Σωματείο βραβεύτηκε για την Δημιουργία Παιδιατρικών Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών και τον Εξοπλισμό των Παιδιατρικών Τμημάτων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας με τα απαραίτητα μηχανήματα.
Το Σωματείο συμμετείχε στο πρόγραμμα «ΘΑΛΗΣ ΙΙ – Χαρτογράφηση & Αξιολόγηση Ελληνικών ΜηΚερδοσκοπικών Οργανώσεων» που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών
Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση HIGGS σε
συνεργασία με ερευνητές από 3 πανεπιστήμια, και χρηματοδοτήθηκε από τα Κοινωφελή Ιδρύματα:

ΤΙΜΑ Κοινωφελές Ίδρυμα, Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη, Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη & Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Το Σωματείο μας αξιολογήθηκε σε δύο πεδία δραστηριοποίησης, Εκπαίδευση και Υγεία, λαμβάνοντας και στα δύο πεδία την υψηλότερη βαθμολογία που συγκεντρώθηκε από τις ΜΚΟ που συμμετείχαν στο πρόγραμμα.
_______________
Εάν επιθυμείτε να γίνετε μέλος ή να υποστηρίξετε το έργο του σωματείου απευθυνθείτε στα τηλ.: 210 6741.933 και 210 6740.118 ή με e-mail στο info@pedtrauma.gr.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο website: https://www.pedtrauma.gr
Και στην σελίδα στο Facebook: https://www.facebook.com/pedtrauma/