PepsiCo Hellas: Η μοναδική εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό

Η PepsiCo Hellas πιστή στη δέσμευσή της για λιγότερο πλαστικό και έναν πιο πράσινο πλανήτη γίνεται η 1η και μοναδική εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που από τον Ιανουάριο του 2022 διαθέτει το 100% των εμβληματικών προϊόντων  της (Pepsi, Lipton, Ήβη) σε μπουκάλι από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό (rPet). Με αυτόν τον τρόπο η εταιρία συμβάλλει έμπρακτα στην κυκλική οικονομία στην οποία τα υλικά συσκευασίας επαναχρησιμοποιούνται πολλές φορές και δεν καταλήγουν απορρίμματα, περιορίζοντας σημαντικά την περιβαλλοντική ρύπανση από το πλαστικό.

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas με βασικό στρατηγικό άξονα της τη βιώσιμη ανάπτυξη συνεργάζεται με φορείς που αγωνίζονται για την προστασία του πλανήτη. Σε αυτό το πλαίσιο συνεργάζεται με τον οργανισμό Aegean Rebreath και με την συμβολή του Δήμου Αντιπάρου στηρίζει την ανάπτυξη ενός προγράμματος για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος στο νησί . H πρωτοβουλία  αφορά στην υιοθέτηση των παραλιών της Αντιπάρου με την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης σε όλες τις οργανωμένες παραλίες του νησιού καθώς και στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας, των επιχειρήσεων τουρισμού και των επισκεπτών  αναφορικά με τις αρχές της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας συμβάλλοντας  ταυτόχρονα στην αντιμετώπιση της θαλάσσιας ρύπανσης και τη διαφύλαξη του θαλάσσιου πλούτου.

Από την πλευρά της η Γενική Διευθύντρια της PepsiCo Hellas, κυρία Δέσποινα Τσαγγάρη, δήλωσε: «Ο όμιλος PepsiCo τα τελευταία χρόνια ηγείται σε παγκόσμιο επίπεδο μιας κομβικής σημασίας περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας για τον πλανήτη, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ άλλων και στον κλάδο των αναψυκτικών.

Ήδη από το τέλος του 2020 η PepsiCo Hellas έχει δεσμευτεί πως θα περάσει σε συσκευασίες από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό για τα εμβληματικά προϊόντα Pepsi, Lipton & Ήβη στη χώρα μας μέχρι το τέλος του 2021.

Σήμερα, λοιπόν, κάνοντας πράξη αυτήν τη δέσμευση μπορούμε υπερήφανοι να πούμε ότι είμαστε η 1η και μοναδική εταιρία αναψυκτικών στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί 100% ανακυκλωμένο πλαστικό στα μπουκάλια της Pepsi, του Lipton και της  Ήβη.

Παράλληλα, η PepsiCo Hellas συνεχίζει αδιάλειπτα, με σχέδιο και πίστη στην υλοποίηση της δέσμευσης της για ΕΜΠΡΑΚΤΗ και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ συμβολή στην προώθηση της κυκλικής οικονομίας, για ένα καλύτερο και βιώσιμο περιβάλλον στην Ελλάδα».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το όραμα της PepsiCo για τη βιώσιμη συσκευασία, μεταβείτε στη διεύθυνση www.pepsico.com/sustainability/focus-areas/packaging ή ακολουθήστε την στο Twitter @PepsicoEU.