Όμιλος Σαράντη: Συμβάλει ενεργά στο έργο του Οράματος Ελπίδας μέσω του εθελοντισμού

Ο Όμιλος Σαράντη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου στις 4 Φλεβάρη και την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου στις 15 Φλεβάρη, διοργάνωσε μια διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα για τους εργαζόμενους του στην Ελλάδα. Η ημερίδα είχε ως στόχο την ευαισθητοποίηση,  την επαρκή ενημέρωση και τελικώς τη συμμετοχή των εργαζομένων στη δωρεά Αιμοποιητικών Κυττάρων/Μυελού των Οστών με την πολύτιμη βοήθεια και το γνωστικό υπόβαθρο της επιστημονικής ομάδας του φορέα Όραμα Ελπίδας.

Η ημερίδα αυτή διοργανώθηκε στοχεύοντας στη άρτια ενημέρωση του ανθρωπίνου δυναμικού του Ομίλου για τη σημασία της εθελοντικής δωρεάς μυελού των οστών. Έγιναν γνωστές ποικίλες πτυχές, βήματα αλλά και η ολική διαδικασία συμμετοχής στην Τράπεζα των δωρητών, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι για την απλή και γενναιόδωρη πράξη του καθενός που μπορεί να σώσει ζωές ανθρώπων που πάσχουν από ποικίλα αιματολογικά νοσήματα.

Kατόπιν της διαδικτυακής ενημέρωσης, ακολούθησε αποστολή kit στο σύνολο των εργαζομένων που ενδιαφερόντουσαν να μετέχουν με το δείγμα τους στην Τράπεζα Μυελού των Οστών του Οράματος Ελπίδας. 

Η Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών ιδρύθηκε το 2012 από το Σωματείο «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» και ήρθε να καλύψει το μεγάλο έλλειμμα συμβατών μοσχευμάτων που αντιμετώπιζε η χώρα μας, λόγω του πολύ μικρού αριθμού εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Η ίδρυση της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στα 6 χρόνια της λειτουργίας της έχει επιτύχει να εγγράψει στο Εθνικό και Παγκόσμιο Αρχείο περισσότερους από 123.000 νέους εθελοντές δότες, από τους οποίους 184 έχουν βρεθεί συμβατοί και έχουν δώσει μόσχευμα σε ισάριθμους ασθενείς. 

Στόχος του Ομίλου Σαράντη μέσω αυτής της δράσης είναι να συμμετέχει ενεργά στη ενίσχυση της αλυσίδας των δωρητών και να κάνει τη διαδικασία ευρέως γνωστή στους εργαζομένους του ανοίγοντας το δρόμο της ελπίδας στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. H εν λόγω ενέργεια έρχεται να επισφραγίσει την στρατηγική του Ομίλου που συμπορεύεται σταθερά με την κοινωνική συνεισφορά. Με φάρο την εταιρική υπευθυνότητα αλλά και την προσωπική ευθύνη όλων, ο Όμιλος εντείνει τις προσπάθειες του για ένα καλύτερο αύριο του κοινωνικού συνόλου.