Nespresso Professional: Βοηθά έμπρακτα στη δημιουργία «πράσινων» ξενοδοχείων

Ανήκετε μήπως κι εσείς στην κατηγορία που αναζητάτε πάντα έναν γευστικό καφέ, όπου κι αν βρίσκεστε; Στη Nespresso Professional, γνωρίζουμε πολύ καλά αυτό το συναίσθημα. Σε συνεργασία με τουριστικά καταλύματα, δημιουργούμε βιώσιμες εμπειρίες καφέ, ικανοποιώντας την ανάγκη του σύγχρονου επισκέπτη για «πράσινες» λύσεις ακόμη και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του.

Αφουγκραζόμενη τις νέες αυτές ανάγκες και προσπαθώντας πάντα να προσαρμοστεί στις ανάγκες κάθε εποχής, η Nespresso Professional διαμορφώνει τρεις πυλώνες αποκλειστικά για ξενοδόχους, που στοχεύουν σε ένα καλύτερο αύριο μέσα από μια μοναδική εμπειρία καφέ:

Peru Organic, ο νέος οργανικός καφές

Ο πιστοποιημένος καφές Peru Organic είναι οργανικός και ήρθε, για να ικανοποιήσει τους τουρίστες που αναζητούν βιωσιμότερες λύσεις. Είναι ένα σημαντικό προϊόν συνεργασίας με μικροκαλλιεργητές από το Περού. 100% Arabica με νότες φρούτων και ψημένων δημητριακών, ο Peru Organic προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες. Πρόκειται για έναν εξαιρετικό καφέ, που εκπλήσσει ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδευτή.

Επαγγελματικές μηχανές με υψηλή ενεργειακή απόδοση

Όταν ένα ξενοδοχείο σερβίρει έναν καφέ, υπάρχει ένα κομβικό σημείο που θα κρίνει τη θετική εμπειρία του επισκέπτη: η μηχανή που χρησιμοποιεί. Γι’ αυτό, η Nespresso  Professional δημιούργησε επαγγελματικές μηχανές με βιώσιμη συνείδηση. Τι σημαίνει αυτό; Οι αξιόπιστες και αποτελεσματικές λύσεις των επαγγελματικών μηχανών Nespresso προσφέρουν υψηλή ενεργειακή απόδοση, με ελάχιστο χρόνο αναμονής και αυτόματη λειτουργία απενεργοποίησης. Παράλληλα, οι κάψουλες που χρησιμοποιούν περιέχουν την ακριβή ποσότητα καφέ που χρειάζεται μια κούπα, χωρίς σπατάλες. Με αυτόν τον τρόπο, ο επισκέπτης απολαμβάνει την τέλεια ποιότητα και ποσότητα καφέ, ενώ μειώνεται συνολικά η κατανάλωση ενέργειας και οι περισσευούμενες μερίδες που συμβάλλουν στην σπατάλη φαγητού.

Ανακύκλωση σε απλά βήματα

H Nespresso δημιούργησε ένα εύκολο σύστημα ανακύκλωσης κάθε κάψουλας και σας καλεί να γίνεται αρωγός αυτής της προσπάθειας. Οι κάψουλες Nespresso είναι από αλουμίνιο, το οποίο προστατεύει τη φρεσκάδα και τα αρώματα μιας κούπας καφέ από το οξυγόνο, το φως και την υγρασία. Το αλουμίνιο, όμως, έχει ένα ακόμη πλεονέκτημα: μπορεί να ανακυκλώνεται συνεχώς. Κάθε ξενοδοχείο μπορεί να συμμετέχει στην απλή διαδικασία ανακύκλωσης, ακολουθώντας τα εξής τέσσερα βήματα:

  • συλλέγοντας τις χρησιμοποιημένες κάψουλες στον χάρτινο κάδο ανακύκλωσης
  • ενημερώνοντας για την παραλαβή του γεμάτου κάδου στην επόμενη παραγγελία
  • παραδίδοντας τον κάδο σφραγισμένο με ταινία στον courier/ μεταφορική κατά την παραλαβή της επόμενης παραγγελίας
  • κρατώντας τον νέο κάδο που θα παραλάβουν με την παραγγελία για την επόμενη ανακύκλωση, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία

Το ταξίδι της ανακύκλωσης συνεχίζει στο κέντρο ανακύκλωσης της Polyeko, όπου συγκεντρώνονται όλες οι κάψουλες. Στο στάδιο αυτό, ο καφές διαχωρίζεται από το αλουμίνιο, το οποίο ανακυκλώνεται και χρησιμοποιείται για την παραγωγή άλλων αντικειμένων, ενώ ο καφές κομποστοποιείται και χρησιμοποιείται ως φυσικό λίπασμα.