Odyssea: Έρχεται στην Αθήνα το 1o Hardware Focused Incubator

H Odyssea, AMKE με αντικείμενο την εργασιακή ένταξη συνανθρώπων μας που ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες, συμπράττει με το The Cube Athens και την συμβουλευτική εταιρεία Roedel Realization για τη διοργάνωση του 1ου Hardware Focused Incubator στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 5 εβδομάδων, όπου οι συμμετέχοντες θα παρακολουθήσουν σεμινάρια και εργαστήρια ανάπτυξης των προϊόντων τους στο Astrolab, το ειδικά διαμορφωμένο makerspace της Odyssea.

Συνολικά, οι 12 ομάδες που θα επιλεγούν για να συμμετέχουν στο incubator θα ολοκληρώσουν έναν κύκλο 40 ωρών δωρεάν κατάρτισης και θα εξασφαλίσουν και 1 χρόνο επιπλέον mentoring.

Στο τέλος της incubation period οι ομάδες θα παρουσιάσουν τις ιδέες και τα προϊόντα τους και οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν βραβεία συνολικής αξίας 1500 ευρώ.
Το 1o Hardware Incubator έχει στόχο να βοηθήσει νέες ομάδες που έχουν μια ιδέα με επίκεντρο ένα απτό προϊόν, να περάσουν από το στάδιο της θεωρίας στο στάδιο της ανάπτυξης και δημιουργίας ενός πρωτότυπου προϊόντος και από εκεί στη δημιουργία μιας νέας επιχείρησης γύρω από το προϊόν αυτό.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα και η στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων είναι ζωτικής σημασίας για την πραγματική, μακροχρόνια ενσωμάτωση των ευάλωτων ομάδων, σε επίπεδο οικονομικό και κοινωνικό και πώς όλοι έχουν δικαίωμα να προσπαθήσουν να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους όνειρα, γι’ αυτό και η πρόσκληση του 1oυ Hardware Incubator είναι ανοιχτή σε όποιους πιστεύουν ότι έχουν μια αξιόλογη ιδέα και θα ήθελαν βοήθεια για να την υλοποιήσουν.
Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά μέσω του site της Odyssea με καταληκτική προθεσμία κατάθεσης την 31η Μάρτιου 2022»