Upfield: Φυτική διατροφή για ένα καλύτερο μέλλον

Σε κρίσιμες περιόδους, όπως ήταν τα τελευταία δύο χρόνια για ολόκληρο τον πλανήτη, έννοιες όπως η Βιώσιμη Ανάπτυξη και η Εταιρική Διακυβέρνηση με σεβασμό στην Κοινωνία και το Περιβάλλον, δεν αντικατοπτρίζουν απλώς μια υπεύθυνη επιχειρηματική στάση. Είναι ζωτικής σημασίας, ώστε να οικοδομηθεί ένα καλύτερο αύριο για όλους.
Κι επειδή σε κρίσιμους καιρούς απαιτούνται ρηξικέλευθες προτάσεις, στην Upfield αποφασίσαμε να κάνουμε την ανατροπή, όχι μόνο για την κοινωνία και το περιβάλλον, αλλά για το ίδιο το μέλλον μας.

Παραδίδοντας ένα καλύτερο μέλλον με βάση τη φυτική διατροφή

Ως παγκόσμιος ηγέτης στην κατηγορία φυτικών προϊόντων επάλειψης (spreads) και φυτικών-μη γαλακτοκομικών προϊόντων εναλλακτικών του τυριού και της κρέμας γάλακτος, γνωρίζουμε ήδη ότι τα φυτικά τρόφιμα οδηγούν σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Ταυτόχρονα, επιτρέπουν στους ανθρώπους να είναι πιο ευτυχισμένοι και στον πλανήτη να αναπτύσσεται με πιο βιώσιμο τρόπο.
Τι συνιστά για εμάς ανατροπή; Όταν οι άνθρωποι επιλέγουν φυτικά αντί για γαλακτοκομικά προϊόντα, μειώνεται σημαντικά το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και επιτυγχάνεται μεγάλη εξοικονόμηση πόρων.
Μέσα σε ένα έτος, χάρη στις διατροφικές επιλογές καταναλωτών που επέλεξαν τα φυτικά προϊόντα της Upfield αντί των αντίστοιχων γαλακτοκομικών, επιτεύχθηκε παγκοσμίως αποφυγή εκπομπών άνω των 6 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2 (Αξιολόγηση Anthesis Group – ESG Report). Έτσι, οι συνεργάτες μας και οι καταναλωτές των προϊόντων μας έγιναν συνοδοιπόροι στην προσπάθειά μας για ένα καλύτερο μέλλον με βάση τη φυτική διατροφή. Έγιναν σύμμαχοί μας για την ανατροπή.

Μεταφέροντας το μήνυμα της Generation Plant

Με σεβασμό στις ανάγκες των συμμάχων μας, τόσο των καταναλωτών όσο και των συνεργατών μας, πρεσβεύουμε τη συλλογική στροφή προς μια πιο φυτική διατροφή για ένα καλύτερο μέλλον. Είμαστε η Generation Plant και ως Upfield παγκοσμίως δεσμευόμαστε:
•Να ενθαρρύνουμε και να υποστηρίξουμε 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους, προκειμένου να υιοθετήσουν μια «plant-based» διατροφική φιλοσοφία, προσφέροντας φυτικά προϊόντα με εξαιρετική γεύση και απόδοση.
•Να ενισχύσουμε το βιοπορισμό 140.000 μικροκαλλιεργητών και επιχειρηματιών προϊόντων φυτικής προέλευσης, μεταδίδοντας παράλληλα τη διατροφική φιλοσοφία μας σε 5 εκατομμύρια επαγγελματίες της εστίασης.
•Να βελτιώσουμε τη ζωή 200 εκατομμυρίων ανθρώπων, παρέχοντάς τους πιο υγιεινά, προσιτά και προσβάσιμα προϊόντα, ισοδύναμα -ή και καλύτερα- από τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα.
•Να επιτύχουμε μηδενικές εκπομπές άνθρακα έως το 2050 και 95% λιγότερο πλαστικό στις συσκευασίες μας έως το 2030.

Επιπρόσθετα, ως Upfield Ελλάδος, Κύπρου και Βαλκανίων, υποστηρίζουμε έμπρακτα ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, διαθέτοντας προϊόντα στην Τράπεζα Τροφίμων και στηρίζοντας Κοινωνικά Παντοπωλεία και Οργανισμούς όπως η «Κιβωτός του Κόσμου» και ο «Δεσμός».
Είμαστε η Generation Plant και πιστεύουμε ότι το μέλλον των τροφίμων είναι φυτικής προέλευσης. Με ένα διαρκώς αναπτυσσόμενο χαρτοφυλάκιο φυτικών προϊόντων από φυσικά συστατικά όπως Βιτάμ, Άλτις, Becel ProActiv, Violife, δίνουμε σε όλους την ευκαιρία να στραφούν σε έναν πιο υπεύθυνο διατροφικά τρόπο ζωής. Και όλοι μαζί να κάνουμε σήμερα την ανατροπή, για να βιώσουμε ένα πιο υγιές αύριο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ https://direction.gr/csr-esg-reports-2021/