Sunlight Group: Πραγματοποιεί δενδροφυτεύσεις στις περιοχές όπου δραστηριοποιείται

Η Sunlight Group Συστήματα Αποθήκευσης Ενέργειας (Sunlight Group), σε συνεργασία με τη ΜΚΟ We4all, υλοποίησε σειρά προγραμμάτων δενδροφύτευσης, ευαισθητοποίησης και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σε σχολεία της Ξάνθης, της Ροδόπης και της Αττικής – περιφερειακές ενότητες όπου η εταιρεία διατηρεί εγκαταστάσεις. Οι συγκεκριμένες δράσεις εντάσσονται στην πρωτοβουλία Green Mission που ανακοινώθηκε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος του 2021 και αφορά δέσμευσή της να προσφέρει δύο δέντρα προς φύτευση για κάθε τόνο μπαταριών που ανακυκλώνει στο πλαίσιο του προγράμματος Green Mission.

Η Sunlight Group δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος, στηρίζει σχετικές εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες, και συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς. Στο πλαίσιο αυτό,  συμμετέχει ως Earth Protector στην Περιβαλλοντική Συμμαχία της We4all και υλοποίησε δωρεά περισσότερων από 2.000 νεαρών δένδρων προς δενδροφύτευση, Πρόκειται για ενδημικά είδη (κυπαρίσσια, ακακίες, χαρουπιές, κουτσουπιές, δάφνες, κλπ.) που υπολογίζεται ότι θα απορροφούν ετησίως περίπου 44.000 κιλά διοξειδίου του άνθρακα και θα επιστρέφουν στο περιβάλλον 234.000 κιλά οξυγόνο. Τα 2.000 δέντρα αντιστοιχούν στους 1.000 τόνους μπαταριών μολύβδου-οξέος που πέρασαν από επεξεργασία στη μονάδα ανακύκλωσης της Sunlight στην Κομοτηνή, μέσω του προγράμματος Green Mission.

Περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες φύτεψαν 400 δενδρύλλια σε Ξάνθη και Ροδόπη και 1.000 στην Αττική. Οι δενδροφυτεύσεις πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές και συνεργάτες της We4all, και συνδυάστηκαν με περιβαλλοντικές εκπαιδεύσεις σε σχολεία, ενισχύοντας τους ισχυρούς δεσμούς που διατηρεί η Sunlight Group με τις τοπικές κοινωνίες των περιοχών όπου δραστηριοποιείται. Οι σχολικές μονάδες που συμμετείχαν ήταν το 10ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης, το 3ο, 5ο, 6ο και 10ο Κομοτηνής, και το 8ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου. Τα υπόλοιπα 600 δέντρα της δωρεάς της Sunlight φυτεύτηκαν σε άλλες δράσεις της We4all.

 

Σχολιάζοντας την υλοποίηση της πρωτοβουλίας, η Επικεφαλής Εταιρικών Υποθέσεων και Βιωσιμότητας της Sunlight Group, κα. Κατερίνα Μουζουράκη, δήλωσε: «Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας που ειδικεύεται στις ολοκληρωμένες και καινοτόμες λύσεις αποθήκευσης ενέργειας, στη Sunlight αναλαμβάνουμε δράσεις που διαμορφώνουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Το επιχειρηματικό μας μοντέλο λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον, συμβάλλει ουσιαστικά στην ενεργειακή μετάβαση, και βασίζεται στις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Με τα καινοτόμα προϊόντα και τις δράσεις μας συνεισφέρουμε στη βιωσιμότητα, στηρίζουμε τις περιοχές όπου δραστηριοποιούμαστε, και υλοποιούμε πρωτοβουλίες με στόχο την αντιμετώπιση παγκόσμιων προκλήσεων – όπως αυτή της κλιματικής αλλαγής».