Οι oμιλητές του 4ου ΣΔΙΤ Forum παρουσιάζουν τα νέα έργα ΣΔΙΤ

Τα νέα έργα που θα πραγματοποιηθούν με Σύμπραξη Δημοσίου- Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) θα παρουσιάσουν ανάμεσα σε άλλα, οι περίπου 30 διακεκριμένοι ομιλητές του 4ου ΣΔΙΤ Forum, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Απριλίου, 2022.

Στο πλαίσιο των πρωτότυπων παρουσιάσεων που θα γίνουν από τις αρχές ανάθεσης των νέων έργων θα υπάρξει από τα πλέον αρμόδια χείλη, χρήσιμη ενημέρωση σχετικά με την κοινωνική-περιβαλλοντική τους διάσταση, την εξέλιξη της διαγωνιστικής διαδικασίας, τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησης, τη χρηματοδότηση, αλλά και τους όποιους προβληματισμούς στο πλαίσιο των μακροχρόνιων συμβάσεων των έργων.

Μοναδική ευκαιρία «συνάντησης» με τα έργα και τους εμπνευστές του

Το άμεσα ενδιαφερόμενο αλλά και το ευρύτερο κοινό θα έχει την μοναδική ευκαιρία να ενημερωθεί, γιατί είναι τόσο επείγοντα και πότε θα ξεκινήσουν τα συγκροτήματα των νέων φοιτητικών κατοικιών των Πανεπιστημίων Κρήτης, Θεσσαλίας, Θράκης και Δυτικής Αττικής από τους ίδιους τους «αρχιτέκτονες» και εμπνευστές τους. Να ακούσει ποια είναι και πώς θα γίνουν τα πρώτα έργα άρδευσης-ύδρευσης που προχωρούν στην Ελλάδα με ΣΔΙΤ.

Να μάθει, πότε και πώς θα αποκτήσουν η Ρόδος και Σαντορίνη ολοκληρωμένες και σύγχρονες μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων, αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαγωνισμοί για τα επίσης πολύ σημαντικά έργα διαχείρισης απορριμμάτων με ΣΔΙΤ σε Αττική και Θεσσαλονίκη. Nα αξιολογήσει πώς μπορεί να συνδέεται με την καθημερινότητά του, ένας νέος δρόμος όπως το Flyover Θεσσαλονίκης ή ένα φράγμα όπως αυτό του Χαβρία στη  Χαλκιδική.

Ο χάρτης των νέων έργων ΣΔΙΤ: Μπορούν να μας βγάλουν από την κρίση;

Μπορούν να αποτελέσουν και σε ποιο βαθμό οι Συμπράξεις, αναπτυξιακή επιλογή για την Ελλάδα μετά την πανδημία ,την μακροχρόνια κρίση χρέους και την τρέχουσα ενεργειακή κρίση; Ποιο είναι το επενδυτικό κενό το οποίο καλούνται να καλύψουν;

Στον χαιρετισμό που θα απευθύνει στους συνέδρους ο κ. Νίκος Παπαθανάσης αναμένεται να σχολιάσει την μεγάλη άνοδο των έργων με Σύμπραξη Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα Aναπληρωτής, τον αναπτυξιακό τους ρόλο και το το στοίχημα για την μετά την πανδημία περίοδο.

Στην εισαγωγική του ομιλία  κατά την έναρξη , ο κ. Γιώργος  Καραγιάννης, Υφυπουργός Υποδομών αναμένεται να αναφερθεί στις τρέχουσες εξελίξεις σε όλα τα έργα ΣΔΙΤ αρμοδιότητας υπουργείου του και επιπλέον με έμφαση στη σύνδεση των έργων με κρίσιμους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης.

Από τη δική του πλευρά, ο κ. Ορέστης Καβαλάκης, Γενικός Γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ θα παρουσιάσει τον αναλυτικό χάρτη των έργων ΣΔΙΤ και τον συνολικότερο  σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας ΣΔΙΤ, εξηγώντας γιατί τα συγκεκριμένα έργα έχουν εξελιχθεί σε μοχλό ανάπτυξης δημοσίων έργων.