Swarovski: Υπογράφει συμφωνία με την Climeworks για την απομάκρυνση των εκπομπών CO2

    Φροντίζοντας το παρελθόν, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η Swarovski συνάπτει πενταετή συμφωνία με την Climeworks, ηγέτιδα εταιρεία στην απομάκρυνση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) μέσω της τεχνολογίας άμεσης σύλληψης του αέρα.

    Η Climeworks θα απομακρύνει τις συσσωρευμένες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) για λογαριασμό της Swarovski, γεγονός που αποτελεί μέρος του συνεκτικού πλάνου της Swarovski για τα αέρια του θερμοκηπίου, με στόχο τη μείωση, την απομάκρυνση και την αντιστάθμιση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2). Μια στρατηγική για το κλίμα χωρίς την απομάκρυνση του διοξειδίου του άνθρακα σημαίνει ουσιαστικά δέσμευση για λιγότερη ρύπανση σήμερα, χωρίς να καθαρίζεται η ρύπανση που έχει συσσωρευτεί μέχρι σήμερα. Η μείωση, η απομάκρυνση και ο συμψηφισμός είναι όλες οι απαραίτητες μεθοδολογίες για την επίτευξη των κλιματικών στόχων που καθορίζονται στη συμφωνία του Παρισιού του 2015.

    Προκειμένου να ακολουθήσει μια σωστή προσέγγιση μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου, η Swarovski προσχώρησε στην πρωτοβουλία Science Based Targets το 2021, ανακοινώνοντας τη δέσμευσή της να μειώσει τις απόλυτες εκπομπές των πεδίων 1 και 2 (άμεσες και έμμεσες εκπομπές από ιδιόκτητες δραστηριότητες) κατά 47% και τις εκπομπές του πεδίου 3 (έμμεσες εκπομπές από μη ιδιόκτητες δραστηριότητες) κατά 28%, έως το 2030. 

    Όπως εξηγεί ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος της Swarovski, Michele Molon: «Το 2021 ενισχύσαμε τη στρατηγική μας για τη βιωσιμότητα, εστιάζοντας στον βασικό τομέα του μετριασμού του κλίματος. Με τη σταθερή πεποίθηση ότι η επιστημονική γνώση είναι απαραίτητη για την κατανόηση και τη δημιουργία αλλαγών, ευθυγραμμιστήκαμε επίσης με την πρωτοβουλία Science Based Targets για την περαιτέρω δέσμευσή μας. Υπογράφοντας αυτή τη συμφωνία με την Climeworks για την τεχνολογία απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2), σηματοδοτούμε το συνεχές ταξίδι μας για την αντιμετώπιση ενός από τα πιο πιεστικά ζητήματα του πλανήτη μας».

    Για να μειώσει δραστικά το παγκόσμιο αποτύπωμα άνθρακα, η Swarovski επενδύει σημαντικά σε πιο αποδοτικές διαδικασίες παραγωγής, μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση ενέργειας σε όλα τα νέα καταστήματά της, προμηθεύεται πιο βιώσιμα υλικά για τα προϊόντα, τη συσκευασία και την αρχιτεκτονική και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες μεγάλης κλίμακας που θα επηρεάσουν θετικά τη μεταφορά των προϊόντων και άλλα στάδια της αλυσίδας αξίας.

    Η καινοτομία αποτελεί βασικό μέρος της νίκης στη συνεχιζόμενη μάχη για το κλίμα. Μέσω αυτής της νέας συμφωνίας με την Climeworks, η Swarovski ελπίζει να δώσει το παράδειγμα εμπνέοντας και άλλους να ξεκινήσουν το δικό τους ταξίδι απομάκρυνσης του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) και να προσπαθήσουν για έναν κόσμο θετικό για το κλίμα.