CEO Clubs Greece: Στήριξη στο CEO Clubs Ukraine

Τη στενή συνεργασία εξειδικευμένων ομάδων εργασίας του ελληνικού και του ουκρανικού CEO Clubs αποφάσισαν τα μέλη των δύο οργανισμών σε διαδικτυακή τους τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη του Πάσχα, 27 Απριλίου 2022. 

Με την παρουσία των δύο προέδρων, της κας Γεωργίας Καρτσάνη και του κ. Sergey Gaydaychuk, τα δύο club συναποφάσισαν να δημιουργήσουν αρχικά ειδική ομάδα συντονισμού προκειμένου αφενός μεν να συντονιστεί η παροχή βοήθειας προς τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Ουκρανίας, αφετέρου δε να διερευνηθούν και να αξιοποιηθούν ευκαιρίες συνεργασίας ανάμεσα στα μέλη των club των δύο χωρών τόσο στην παρούσα φάση όσο και μετά τη λήξη του πολέμου. 

Τα μέλη της ουκρανικής επιχειρηματικής κοινότητας τόνισαν ότι κατά τη διάρκεια της ρωσικής εισβολής το 75% των επιχειρήσεων της χώρας διέκοψαν ολικώς ή μερικώς τη λειτουργία τους. Σε ετήσια βάση, υπολογίζουν ότι το ΑΕΠ της Ουκρανίας θα μειωθεί φέτος κατά 50%.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και συμπαράστασης προς τον ουκρανικό λαό, μέλη του CEO Clubs Ουκρανίας παρουσίασαν πώς οι επιχειρήσεις τους καταστράφηκαν από τους βομβαρδισμούς αλλά και πώς η δραστηριότητά τους αναδιαμορφώθηκε προκειμένου να παράσχουν στήριξη στην προσπάθεια της χώρας να αμυνθεί και αποτελεσματική βοήθεια στην αντιμετώπιση των αναγκών που προκάλεσε το τεράστιο εσωτερικό μεταναστευτικό κύμα προς το δυτικό τμήμα της χώρας.

«Αποφασίσαμε τη σύσταση και τη λειτουργία ειδικής ομάδας εργασίας που θα παρέχει ουσιαστική υποστήριξη στα μέλη του CEO Clubs Ουκρανίας και στις ανάγκες του δοκιμαζόμενου ουκρανικού λαού. Αυτό αφορά τόσο στην κάλυψη βασικών τοπικών αναγκών, όπως η θέρμανση ή το φιλτράρισμα του πόσιμου νερού εκεί που οι υποδομές έχουν καταστραφεί όσο και στη βέλτιστη αξιοποίηση των ευκαιριών επιχειρηματικών συνεργασιών» τόνισε η πρόεδρος του CEO Clubs Greece κα Γεωργία Καρτσάνη.