Ομάδα Αιγαίου: Στα εγκαίνια του νέου γηπέδου μπάσκετ στη Δονούσα ο Γ.Μπουρούσης

Στην τελετή εγκαινίων του νέου γηπέδου μπάσκετ που κατασκευάστηκε στο νησί της Δονούσας από την Ομάδα Αιγαίου, αλλά και στον αγώνα «Σουτάκια Αιγαίου» που διοργανώθηκε για πρώτη φορά, παρευρέθηκε ο διεθνής καλαθοσφαιριστής Γιάννης Μπουρούσης, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2022.

Η Ομάδα Αιγαίου, στο πλαίσιο του 28ετούς έργου της συμπλέει για μία ακόμα φορά με πυξίδα την ισχυρή της δέσμευση για την παροχή κάθε δυνατής συνδρομής στα προβλήματα των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Αιγαίου.

Όλοι μαζί, εθελοντές στην ίδια διαδρομή έκαναν πράξη την υπόσχεσή τους στηρίζοντας έμπρακτα την τοπική κοινωνία της Δονούσας, με την ολοκλήρωση του έργου κατασκευής και παράδοσης του νέου γηπέδου μπάσκετ στο νησί.

Στην εκδήλωση των εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε στο νέο γήπεδο της Δονούσας, τελέστηκε ο αγιασμός και οι συμβολικοί αγώνες μπάσκετ παρουσία του διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Μπουρούση, του Προέδρου της Κοινότητας Δονούσας Χρήστου Σιγάλα, του Αντιδημάρχου Δονούσας Δημήτρη Πράσινου, του Αντιπροέδρου Πολιτισμού και Αθλητισμού Βαγγέλη Κατσάρα, της Προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δονούσας «Ποσειδών» Δήμητρας Μαρκουλή, του Γενικού Διευθυντή της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών Ψυχικού Βασίλης Σπυρογιάννη, της Ομάδας Αιγαίου, κατοίκων και μαθητών.

Για τις πρωτοβουλίες και τα έργα της Ομάδας Αιγαίου ως αρωγού στην στήριξη των ακριτικών νησιών αναφέρθηκε ο διεθνής μας καλαθοσφαιριστής, Γιάννης Μπουρούσης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Δονούσας Χρήστος Σιγάλας.

Ο κος Γιάννης Μπουρούσης μάλιστα σημείωσε τη σημασία που δίνει ο ίδιος στο θέμα των αθλητικών εγκαταστάσεων και των υποδομών στα ακριτικά νησιά δηλώνοντας: «Είναι τιμή μου και χαρά μου που έδωσα γέλιο και χαρά στα παιδιά της Δονούσας και φυσικά πολλά συγχαρητήρια σε αυτούς που βοήθησαν να υλοποιηθεί αυτό το έργο».

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κος Χρήστος Σιγάλας εξήρε τη συμβολή της Ομάδας Αιγαίου που αφουγκράστηκε τις ανάγκες των κατοίκων-για μια ακόμη φορά- και με την ευγενική χορηγία της Unilever συνέδραμε ουσιαστικά στην υλοποίηση του στόχου κατασκευής του γηπέδου μπάσκετ.

Τέλος, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομάδας Αιγαίου κα Ντενίζ Τσιμή από τη δική της πλευρά, εξέφρασε την ικανοποίηση της που άλλος ένας χώρος άθλησης και δημιουργικής απασχόλησης μπορεί να αξιοποιηθεί από τα παιδιά του νησιού. «Ένα όραμα έγινε πραγματικότητα. Ήταν ένα αίτημα που εκκρεμούσε χρόνια, και είναι μεγάλη μας χαρά που η Unilever το αποδέχθηκε και του έδωσε σάρκα και οστά. Σήμερα και κατά τη διάρκεια του 28ου Διάπλου της Ομάδας Αιγαίου, παραδίδουμε στα παιδιά μία άρτια αθλητική εγκατάσταση που λόγω πανδημίας δεν μπορέσαμε να παραδώσουμε στον 27ο Διάπλου. Ήταν μια υπόσχεση προς τη Δονούσα από όλους μας και το γήπεδο αυτό ανήκει σε αυτούς».

Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν τα «Σουτάκια Αιγαίου» όπου οι μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών συνδέθηκαν μέσω livestreaming με το νέο γήπεδο μπάσκετ και συναγωνίστηκαν στα σουτ με τους μαθητές του σχολείου της Δονούσας. Αμέσως μετά ακολούθησε ο συμβολικός αγώνας μεταξύ της ομάδας των μαθητών της Δονούσας και του Γιάννη Μπουρούση και της ομάδας των εθελοντών της Ομάδας Αιγαίου προσφέροντας απολαυστικό θέαμα και συγκινήσεις με πολλά αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον.