we4all & The Hellenic Initiative: Πρωτοβουλία δενδροφύτευσης στο δήμο Παιανίας

Η we4all, o Μη Κερδοσκοπικός Περιβαλλοντικός Οργανισμός που ιδρύθηκε για να βοηθήσει τη Γη να θεραπευτεί και να θυμίσει στους ανθρώπους ότι αυτός ο Πλανήτης είναι το σπίτι μας, ένωσε τις δυνάμεις του με τον παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative ο οποίος φέρνει κοντά Έλληνες της Διασποράς και Φιλέλληνες για να επενδύσουν στο μέλλον της Ελλάδας.

Η σύμπραξη των δύο αυτών οργανισμών σηματοδοτεί μια σημαντική πρωτοβουλία και των δύο οργανισμών. H we4all στοχεύει στο να εκπαιδεύσει το κοινό και να εμπνεύσει όλους μας θετικά στην ενεργή συμμετοχή – σε δράσεις που βοηθούν την Ελλάδα και την φύση της, αλλά και τον πλανήτη συνολικά. Η Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative, ένα παγκόσμιο κίνημα των Ελλήνων της Διασποράς, έχει σαν αποστολή την επένδυση στο μέλλον της Ελλάδας, μέσα από φιλανθρωπικές δράσεις και προγράμματα που στοχεύουν στην οικονομική ανάκαμψη και την αντιμετώπιση κρίσεων.

Μέχρι στιγμής  η we4all μαζί με την Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative  έχουν φυτεύσει 2.200 δέντρα σε πληγείσες περιοχές της Αττικής και της Βόρειας Εύβοιας. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι πολλά από τα δέντρα ήταν καρποφόρα (ελαιόδεντρα, λεμονιές, αμυγδαλιές, κ.α) ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο τοπικές κοινότητες και βοηθώντας μικρούς παραγωγούς δίνοντας τους εργαλεία και μία ανάσα δημιουργίας στο βιοπορισμό τους.

Το Σάββατο 14 Μαΐου οι δύο οργανισμοί σε συνεργασία με τον Δήμο Παιανίας και την υποστήριξη του Δημάρχου Ισιδώρου Μάδη καθώς και του Αντιδημάρχου Διοικητικών Υπηρεσιών Γιάννη Σαμωνά ολοκλήρωσαν την φύτευση 2000 ακόμα κατάλληλων δενδρυλλίων. Τα συγκεκριμένα δέντρα είναι ιδιαίτερα σημαντικά καθώς θα παρέχουν ένα τείχος προστασίας για τον Υμηττό.

Η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί μόνο την αρχή σε μία συνεργασία που έχει σαν στόχο την φύτευση εκατοντάδων χιλιάδων δέντρων στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια με την υποστήριξη των Ελλήνων της Διασποράς που έχουν συνασπιστεί γύρω από την Ελληνική Πρωτοβουλία – The Hellenic Initiative.