Όμιλος Σαράντη: Μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει την ενέργεια Ζήσε και Offline

Ο Όμιλος Σαράντη, πιστός στη δέσμευσή του για έμπρακτη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας, ενώνει τις δυνάμεις του με την ΑΒ Βασιλόπουλος & το ΚΕΘΕΑ και μέσω των brands του υποστηρίζει την αντιμετώπιση κοινωνικών φαινομένων όπως είναι ο εθισμός στο διαδίκτυο και τις οθόνες. Τόσο ο Όμιλος Σαράντη όσο και η ΑΒ Βασιλόπουλος, με γνώμονα τις εταιρικές αξίες τους, στηρίζουν την ενέργεια «ζήσε και off line».

Απώτερος στόχος της δράσης είναι να επικοινωνηθεί εύστοχα στις οικογένειες η ισορροπία που πρέπει να έχουμε στη χρήση της οθόνης & των τεχνολογικών μέσων. Με το άμεσο μήνυμα «ζήσε και off line», προτρέπουμε σε συνετή χρήση αλλά ΟΧΙ στην κατάχρηση αλλά και στη δημιουργία αναμνήσεων στο πραγματικό κόσμο και ΟΧΙ στις αναρτήσεις στα social media. Ο Όμιλος Σαράντη, θα στηρίξει το έργο του ΚΕΘΕΑ, μέσω χρηματικής συνεισφοράς για αγορά υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δημιουργία νέου site, αλλά και για τη δημιουργία προωθητικού υλικού του φορέα.

Ο καταναλωτής, αγοράζοντας προϊόντα του Ομίλου Σαράντη από τις 19/5/2022 έως τη 01/06/2022: SANITAS, AVA, TEZA, AFROSO, ORZENE, KOLESTON, WELLAFLEX, WELLA DELUXE, CARROTEN, BATISTE, BIOTEN, NOXZEMA, WASH&GO & FINO συμμετέχει στην πραγματοποίηση δωρεάς προς το ΚΕΘΕΑ.

Το ΚΕΘΕΑ είναι το μεγαλύτερο δίκτυο υπηρεσιών απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας. Στo πλαίσιo της δράσης του, ο φορέας έχει δημιουργήσει προγράμματα υποστήριξης για εφήβους και ενήλικους που είναι εθισμένοι στο διαδίκτυο και τα video games. Κεντρικός στόχος αυτών των προγραμμάτων είναι να περιοριστεί ο χρόνος που αφιερώνεται στα video games και τις οθόνες, ώστε ο νέος να κατορθώσει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της ηλικίας, βρίσκοντας διεξόδους και αποφεύγοντας τον εθισμό. Τα προγράμματα που έχουν δημιουργηθεί ενθαρρύνουν την εκπαίδευση, τη συναναστροφή με φίλους και την ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες.  Συγχρόνως, ενισχύονται οι δεξιότητες επικοινωνίας του νέου και διερευνώνται τυχόν ψυχικές διαταραχές που μπορεί 

να συνυπάρχουν με τον εθισμό ή τη συμπεριφορά κατάχρησης. Η προσέγγιση του προγράμματος είναι εξατομικευμένη. Το περιεχόμενο, η συχνότητα και η διάρκεια της παρέμβασης προσαρμόζονται  στις ανάγκες του κάθε ατόμου, ενώ υποστηρίζεται και το στενό του περιβάλλον. Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν, τηρείται το απόρρητο και προστατεύεται η ανωνυμία.

Τόσο ο Όμιλος Σαράντη όσο και η ΑΒ Βασιλόπουλος θα συνεχίσουν το έργο της εταιρικής τους κοινωνικής ευθύνης αποσκοπώντας οι δράσεις τους να έχουν θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην αλλαγή και στην ενίσχυση τoυ θεσμού της  οικογένειας.