Grant Thorton: Στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας του Συνδέσμου Δήμων Νοτίου Αττικής

Η Grant Thornton, ανταποκρινόμενη στην ανάγκη ενίσχυσης και ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας των τοπικών κοινωνιών, ανοίγει μια νέα σελίδα για τη βελτίωση της λειτουργίας και την αξιοποίηση των ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων τους. Προβαίνοντας από κοινού, με την ICAP Advisory, στη δημιουργία και λειτουργία του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, στοχεύει στη θεμελίωση ενός θεσμού στήριξης της επιχειρηματικότητας, και κυρίως μεσαίων και μικρών επιχειρήσεων, καθώς και της οικονομικής ανάπτυξης του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής.

Ειδικότερα, τα εγκαίνια του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία τη Δευτέρα 16 Μαΐου 2022, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκου Παπαθανάση, της Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Τομέα Αθηνών, Δήμητρας Νάνου, του Δημάρχου Καλλιθέας και Προέδρου του Συ.Δ.Ν.Α. Δημήτρη Κάρναβου, του Δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη  και του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου. Παράλληλα, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν στελέχη της Grant Thornton και της ICAP Advisory, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι των Δήμων Καλλιθέας, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου, καθώς και εκπρόσωποι των τοπικών επιχειρήσεων και των εμπορικών συλλόγων.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον της Κυβέρνησης για την ανάπτυξη των Κέντρων Στήριξης Επιχειρηματικότητας, και την περαιτέρω ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως: «Το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας που εγκαινιάσαμε σήμερα αποτελεί μία αξιόλογη πρωτοβουλία του Συνδέσμου Δήμων Νότιας Αττικής και αναμένεται να προωθήσει σημαντικά την υγιή επιχειρηματικότητα μέσω της πληροφόρησης προς νέους και υφιστάμενους επιχειρηματίες. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος με αυτή του την πρωτοβουλία συμβάλλει τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει».

Μέσα από την καινοτόμο, για την ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση, δράση παρέχεται ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών υποστήριξης σε οποιαδήποτε επιχείρηση, επιχειρηματία ή επενδυτή. Επιπλέον, οι υπηρεσίες του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, θα παρέχει υπηρεσίες βάσει των πραγματικών αναγκών της επιχείρησης, όπως θα εντοπίζονται μετά από σχετική διαδικασία.

Από την πλευρά της Grant Thornton, στα εγκαίνια παρευρέθηκε ο κ. Γιώργος Δεληγιάννης, Senior Partner, Head of Advisory και Αντιπρόεδρος της Grant Thornton, ο οποίος τόνισε πως: «Υπάρχει “υποχρέωση” να πετύχει αυτό το έργο, όχι μόνο για να βοηθήσει τους πολίτες και τις επιχειρήσεις των τριών Δήμων, αλλά και για να γίνει προπομπός παρόμοιων ενεργειών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Σε αυτή την τωρινή κατάσταση της οικονομίας, είναι πολύ σημαντική η ενίσχυση των επιχειρήσεων, καθώς “τρέχουν” διαφορετικά επενδυτικά και χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το νέο ΕΣΠΑ και ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος. Ως εκ τούτου, μέσω της εμπειρίας που έχουμε αποκτήσει από τη συνεργασία μας με τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας θεωρούμε υποχρέωσή μας να συνδράμουμε στην ανάπτυξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής, οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις δε θα μπορούσαν να λάβουν παρόμοιες υπηρεσίες.»