EUROCERT: Απονομές ETHOS σε μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ

Η EUROCERT, προχώρησε σε απονομές του Σήματος ETHOS, σε επιχειρήσεις Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, τα οποία εφαρμόζουν επιτυχώς το Πρότυπο Αξιολόγησης Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ( ETHOS ) , που έχει εκπονήσει η  EUROCERT από κοινού με το CSR HELLAS (Ελληνικό Δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη).

Ειδικότερα, τις απονομές πραγματοποίησε ο κ. Γεώργιος Μπρισκόλας, Πρόεδρος της EUROCERT, στο πλαίσιο της 10ετούς επετειακής εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ. Την διάκριση ETHOS Green, απέσπασαν οι εταιρίες, Καλαμάτα Παπαδημητρίου, Ελληνικά Εκλεκτά Έλαια, Τρικαλινός, Γεωδή, ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ, Flexia, Elikon Graphic Arts, 3αλφα και Coffee Island. Την διάκριση ETHOS Gold απέσπασαν οι εταιρίες, ΕΨΑ, KYKNOS και Δίρφυς και την διάκριση ETHOS Platinum απέσπασε η εταιρία SKAG.

Νωρίτερα, είχε προηγηθεί ομιλία της Γενικής Διευθύντριας Πιστοποιήσεων της EUROCERT, κας Άθης Χαλκιοπούλου, αναφορικά με τα βασικά κριτήρια αποδοχής των Μελών στην Πρωτοβουλία, καθώς και τα ωφελήματα που αποκομίζει ένα επώνυμο προϊόν, το οποίο φέρει το Σήμα ETHOS.

Η υιοθέτηση των βασικών αρχών της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας και της Βιώσιμης Ανάπτυξης, από τις εταιρίες Μέλη της Πρωτοβουλίας ΕΛΛΑ-ΔΙΚΑ ΜΑΣ, καταδεικνύει την εδραία δέσμευσή τους να λειτουργούν με βάση τις αρχές αυτές.