La Roche Posay: Στο πλευρό της ΕΔΑΕ υποστηρίζοντας τον «ΔΕΡΜΑΪΟ»

Για μία ακόμα χρονιά η ΕΔΑΕ (Ελληνική Δερματολογική και Αφροδισιολογική Εταιρεία), σε συνεργασία με τον ευρωπαϊκό θεσμό Euromelanoma και την La Roche-Posay, πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και πρόληψης για το μελάνωμα και τον καρκίνο του δέρματος, θεσπίζοντας τον ΔΕΡΜΑΪΟ.

Στην Ελλάδα, οι ημέρες μερικής ή πλήρους ηλιοφάνειας αγγίζουν τις 336 το χρόνο. Γεγονός που τονώνει την ψυχολογία μας, όμως την ίδια στιγμή εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία του δέρματός μας. Τα νέα περιστατικά δερματικού καρκίνου αυξάνονται συνεχώς με κύρια αιτία τη χρόνια έκθεση στην υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου από την παιδική κιόλας ηλικία.

Σήμερα το μελάνωμα, το οποίο αποτελεί την πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και μια από τις συχνότερες μορφές καρκίνου στον άνθρωπο, μπορεί να θεραπευτεί εφόσον ανιχνευθεί έγκαιρα. Οι συχνές επισκέψεις στον δερματολόγο για προληπτικό έλεγχο σπίλων ή άλλων σημαδιών που εμφανίζονται στο δέρμα, θα οδηγήσουν στη νίκη της μάχης ενάντια στο μελάνωμα.

Για τη La Roche Posay, το δέρμα δεν είναι μόνο ζήτημα υγείας. Είναι ζήτημα ζωής. Για το λόγο αυτό σε συνεργασία με 90.000 δερματολόγους και γιατρούς από όλο τον κόσμο, μετατρέπουν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους σε λύσεις που μπορούν να αλλάξουν τη ζωή των ανθρώπων.

«Στη LA ROCHE-POSAY η αποστολή μας είναι να φροντίζουμε το δέρμα και να αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων. Και όταν μιλάμε για φροντίδα του δέρματος μιλάμε πάντα για πρόληψη, δηλαδή αντηλιακή προστασία και συχνό έλεγχο των σπίλων» δηλώνει η Μαριάννα Χαντάντ, Διευθύντρια της La Roche-Posay και συμπληρώνει «Η πρωτοβουλία της ΕΔΑΕ να θεσπίσει τον ΔΕΡΜΑΪΟ, ταυτίζεται πλήρως με τις αξίες της La Roche Posay, γεγονός που την έκανε υπερήφανο υποστηρικτή της».

Η εξειδικευμένη ενημέρωση, η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση των δερματικών προβλημάτων αποτελούν προτεραιότητες της και στοχεύουν στην ώθηση των ανθρώπων να φροντίζουν καλύτερα το δέρμα τους.