CSR HELLAS: Το πρώτο Sustainable Hospitality Forum στις 3 Ιουνίου

Οι ξενοδόχοι στην Κρήτη ανοίγουν το διάλογο για την ταχύτερη υιοθέτηση βιώσιμων πρακτικών στην εξέλιξη του μοντέλου της φιλοξενίας. Οι προκλήσεις πολλές και ο χρόνος λίγος.

Η ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στην οικονομική δραστηριότητα γίνεται σήμερα πιο επίκαιρη και αναγκαία από ποτέ. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια υπό την επίδραση της πρόσφατης πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα, τις εικόνες της καταστροφής από την κλιματική αλλαγή, (πυρκαγιές, πλημμύρες και άλλα πρωτοφανή ακραία καιρικά φαινόμενα, τις ανισότητες να αυξάνονται σε κάθε μορφή) αλλά κυρίως την αναγκαιότητα για δημιουργία ενός βιώσιμου μοντέλου ανάπτυξης. 

Η οικονομία της φιλοξενίας μπορεί να αναδειχθεί σε κεντρικό πυλώνα της βιώσιμης και πράσινης μετάβασης, καθοδηγώντας τόσο τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις όσο και τους υπόλοιπους κλάδους που συμβάλλουν στην δημιουργία του τουριστικού προϊόντος.

To 1st Sustainable Hospitality Forum που διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου με την επιστημονική καθοδήγηση και υποστήριξη του CSR HELLAS την Παρασκευή 3 Ιουνίου, προσεγγίζει θέματα βιωσιμότητας και φιλοξενίας με ολιστικό τρόπο, σε εκδήλωση που πραγματοποιείται στο ξενοδοχείο Aldemar Knossos Royal, Aldemar Resorts στον Ανισσαρά Ηρακλείου Κρήτης, με ώρα έναρξης στις 09:30.

Στο Forum έχουν κληθεί διεθνείς αλλά και Έλληνες ομιλητές διακεκριμένου κύρους από όλο το φάσμα των επιχειρήσεων, των φορέων κλαδικής εκπροσώπησης, της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και της πολιτικής σκηνής που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Οικονομία της Φιλοξενίας. Η εκδήλωση θα προσεγγίσει το θέμα της βιωσιμότητας, μέσα από ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών σχετικά με την ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στο επιχειρηματικό μοντέλο με επιδίωξη τη δημιουργία διαμοιραζόμενης αξίας μέσω βέλτιστης διαχείρισης του αντικτύπου στο περιβάλλον, την κοινωνία και την εταιρική διακυβέρνηση (ESG). 

Στην πρώτη ενότητα, εκπρόσωποι επιχειρηματικών και πανεπιστημιακών φορέων, αλλά και εκπρόσωποι του χρηματοπιστωτικού τομέα θα συζητήσουν σχετικά με την αλλαγή του πλαισίου και την εφαρμογή νέων κανόνων χρηματοδότησης, αξιολόγησης και υποστήριξης για τη μετάβαση των επιχειρήσεων και τις προτεραιότητες που θέτει το κανονιστικό πλαίσιο.

Στο δεύτερο πάνελ, οι επιχειρήσεις της οικονομίας της φιλοξενίας ανταλλάσσουν απόψεις σχετικά με τη δύναμη των κριτηρίων ESG για τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρηματικών μοντέλων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 1ο Sustainable Hospitality Forum εντάσσεται στις εκδηλώσεις εκκίνησης του Ελληνικού Συμφώνου Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας (ΕΣΒΕ), που υλοποιείται σε τοπικά με κλαδική διάσταση. Το ΕΣΒΕ το οποίο λειτουργεί σε εθνικό επίπεδο, με όραμα την συσπείρωση και καθοδήγηση των ελληνικών επιχειρήσεων από κάθε κλάδο επιχειρηματικής δραστηριότητας στην προσπάθεια μετάβασης προς ένα νέο βιώσιμο και υπεύθυνο επιχειρηματικό μοντέλο, σύμφωνα με τις αρχές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, μεταφέρει στην ελληνική πραγματικότητα την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Pact 4 Sustainable Industry, που αναπτύχθηκε από το CSR Europe, και έχοντας τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής οδήγησε στην θέσπιση του Ευρωπαϊκού Κλαδικού Βαρόμετρου Βιωσιμότητας (European Sectoral Sustainability Barometer).

Το πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να δείτε ΕΔΩ