Wolt: Αντισταθμίζει τις εκπομπές άνθρακα για κάθε παραγγελία που παραδίδει

Στο 100% αντισταθμίζονται οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που προέρχονται από τις υπηρεσίες delivery της Wolt στις χώρες που δραστηριοποιείται, στο πλαίσιο της δέσμευσης της μητρικής εταιρείας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεών της στο περιβάλλον.

Η Wolt έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την καινοτόμα οργάνωση South Pole, με σκοπό τον υπολογισμό των εκπομπών άνθρακα από κάθε τύπο μετακίνησης (με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή σκούτερ) σε όλες τις χώρες στις οποίες έχει παρουσία, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ως αντιστάθμισμα στις εκπομπές άνθρακα, η εταιρεία χρηματοδοτεί διεθνή προγράμματα αναδάσωσης της South Pole, συμβάλλοντας στη διαφύλαξη της οικολογικής ισορροπίας του πλανήτη.

Σημειώνεται ότι η South Pole είναι ένας κορυφαίος πάροχος λύσεων βιώσιμης ανάπτυξης, με σημαντική δράση για την προαγωγή της απεξάρτησης από τις εκπομπές άνθρακα σε διεθνές επίπεδο. Η οργάνωση ιδρύθηκε το 2006 με έδρα τη Ζυρίχη (Ελβετία) και σήμερα είναι μέλος του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, του Climate-KIC της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της Διεθνούς Συμμαχίας για τη Μείωση του Άνθρακα (ICROA). Επιπλέον, έχει αναγνωριστεί κατ’ επανάληψη ως Best Project Developer (2011-2019) τόσο από συνεργάτες της, όσο και από αντίστοιχες εταιρείες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου, υπενθυμίζει τον σταθερό στόχο της Wolt για μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Με τη θεσμοθέτησή της από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος επαναφέρει στο προσκήνιο ευρύτερα ζητήματα και ευκαιρίες αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη, όπως είναι τα οφέλη από την αντιστάθμιση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.