CleanTech ZeroNorth: Εξασφάλισε χρηματοδότηση πάνω από 50 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας

Η εταιρεία τεχνολογίας ZeroNorth ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε επενδύσεις άνω των 50 εκατομμυρίων δολαρίων κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου χρηματοδότησής της (Series B), που ολοκληρώθηκε πρόσφατα.

Η επένδυση από την PSG Equity («PSG»), μια κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης μετοχικού κεφαλαίου (growth equity firm) που συνεργάζεται με εταιρείες παροχής υπηρεσιών λογισμικού και τεχνολογίας με σκοπό να επιταχύνει την ανάπτυξή τους, συνδυάζεται με ενίσχυση κεφαλαίου από τους υπάρχοντες επενδυτές της ZeroNorth Α.Ρ. Moller Holding και Cargill, που επίσης συμμετείχαν στον γύρο. Με αυτήν την εξέλιξη, η ZeroNorth έχει τώρα μια τριάδα συνεργατών να υποστηρίζουν τα φιλόδοξα σχέδια της εταιρείας για συνεχή ανάπτυξη.

Η επένδυση στην Series B χρηματοδότηση, εκτός από την υποστήριξη της PSG Equity, εξασφαλίζει την επιτάχυνση της ανάπτυξης της ZeroNorth τα επόμενα χρόνια, που θα της επιτρέψει να συνεχίσει να επενδύει στην εξέλιξη καινοτώμων προϊόντων, να επεκτείνει τις ομάδες που προωθούν τα προϊόντα της στους πελάτες, αλλά και να προχωρήσει σε συγχωνεύσεις και εξαγορές που θα προσθέσουν περισσότερα δεδομένα, προϊόντα και υπηρεσίες στην πλατφόρμα της ZeroNorth .

Η επένδυση θα βοηθήσει επίσης τη ZeroNorth να συνεχίσει να προωθεί την πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου εμπορίου, μειώνοντας άμεσα τις εκπομπές CO2 στη ναυτιλία, εμβαθύνοντας στα συμπεράσματα που παρέχονται από την πλατφόρμα της, καθώς προσθέτει όλο και περισσότερους παίκτες σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας και μετατρέποντας δεδομένα σε πράξεις που ενισχύουν την λήψη αποφάσεων οι οποίες προσφέρουν επιπλέον αξία. Ως απόδειξη αυτού του αντίκτυπου, η ZeroNorth αναμένεται το 2022 να έχει συμβάλει στη μείωση περισσότερων από μισό εκατομμύριο μετρικών  τόνων εκπομπών CO2, από 218.000 τόνους το 2021.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση, ο Søren Meyer, Διευθύνων Σύμβουλος της ZeroNorth, δήλωσε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που καλωσορίζουμε  την PSG Equity ως νέο επενδυτή στη ZeroNorth. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια και η PSG Equity μοιράζεται το όραμά μας να επιφέρουμε μια αλλαγή ευρείας κλίμακας στον τρόπο λειτουργίας του κλάδου μας.»

Ο Edward Hughes, Διευθύνων Σύμβουλος της PSG Equity, δήλωσε: «Η ZeroNorth κατάφερε να πετύχει εντυπωσιακή ανάπτυξη στο σύντομο χρονικό διάστημα λειτουργίας της. Το σαφές όραμά τους και ο οδικός χάρτης τους για ανάπτυξη, καθώς και η τεχνογνωσία που κατάφεραν να προσελκύσουν,  καθιστούν την εταιρεία μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική για συνεργασία. Η αποδεδειγμένα πετυχημένη πορεία της εταιρείας μέχρι σήμερα, τα ισχυρά θετικά σχόλια των πελατών της και ο μοναδικός συνδυασμός ναυτιλίας και τεχνολογίας που διαθέτει, μας κάνουν να είμαστε σίγουροι ότι αποτελεί έναν σημαντικότατο παίκτη, που θα ηγείται στην πράσινη μετάβαση του παγκόσμιου εμπορίου.»

Ο Έντουαρντ πρόσθεσε, «Η PSG Equity θα παρέχει στρατηγική τεχνογνωσία η οποία έχει αποκτηθεί από συνεργασίες με παρόμοιες εταιρείες τεχνολογίας σε όλο το φάσμα του χαρτοφυλακίου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι, μαζί, θα βοηθήσουμε να καταστεί δυνατή η επόμενη φάση ανάπτυξης στο συναρπαστικό ταξίδι της ZeroNorth.»