Elit Martini Masters 2022: Ο διεθνής διαγωνισμός επιστρέφει

Ο διεθνής διαγωνισμός της πολυβραβευμένης elit vodka, επιστρέφει και καλεί τους bartenders, να οραματιστούν το Martini της νέας εποχής. Μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας, ο διαγωνισμός της premium vodka έρχεται με νέo τίτλο, και με βασικό άξονα δράσης τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Μέσα από το ανανεωμένο elit Masters Martini, η 10 φορές νικήτρια, ως η καλύτερη Vodka, με το πλατινένιο βραβείο από τα BTI awards, και υπέρμαχος της κοινωνικής υπευθυνότητας, ενώνει τις δυνάμεις της με κορυφαίους bartenders από 13 χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισραήλ, Νότια Αφρική, Αυστραλία, Τουρκία, Δομινικανή Δημοκρατία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μεξικό) με στόχο να δημιουργηθεί το τέλειο, βιώσιμο, martini, χαράσσοντας μια νέα πορεία για το θρυλικό αυτό cocktail.

Όραμα της elit είναι μέσα από αυτό το διαγωνισμό να εμπνεύσει τους bartenders να ξαναδημιουργήσουν το martini, μέσα από μια σύγχρονη ματιά, με οικολογική ενσυναίσθηση, μυώντας τους στη φιλοσοφία της βιώσιμης ανάπτυξης.

Προκειμένου οι συμμετέχοντες να δημιουργήσουν το ιδανικό sustainable martini η elit προτείνει να ακολουθήσουν τα 5 βήματα κλειδιά: τάσεις, τεχνική, γεύση, θερμοκρασία και πρωτοτυπία.

Οι προκριματικοί θα διεξαχθούν τοπικά, σε κάθε χώρα, όπου οι συμμετοχές θα αξιολογηθούν με βάση τρία κριτήρια, τη βιωσιμότητα, την παρουσίαση και την αρτιότητα. Εν συνεχεία, ο νικητής κάθε αγοράς θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη δική του sustainable εκδοχή, του legendary cocktail, στο διεθνή τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στη χώρα μας, στο πλαίσιο του Athens Bar Show 2022, τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Η πρόκληση αυτή είναι φυσική συνέχεια της στρατηγικής που διέπει την elit για την προάσπιση της βιωσιμότητας και της ποικιλομορφίας όπως καταδεικνύεται και από τη συνεργασία της εταιρείας με την ομάδα ROKiT Venturi Racing της Formula E.

Ο νικητής του διαγωνισμού πέραν του διεθνή τίτλου, του elit Martini Master, θα ζήσει τη μοναδική εμπειρία της Formula απολαμβάνοντας τρεις αγώνες Formula E κατά την αγωνιστική περίοδο του 2023, ενώ θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει το νικητήριο Martini, στις εκδηλώσεις της elit, τα Σαββατοκύριακα των αγώνων.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Formula E φιλοδοξεί να επιταχύνει τη μετάβαση σε ένα μέλλον ηλεκτροκίνησης και την προωθεί σταδιακά από αγώνα σε αγώνα. Στην ίδια τροχιά κινείται και η elit διαδίδοντας το μήνυμα εκτός του αγωνιστικού χώρου.

Ο Damian McKinney, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Stoli δήλωσε:

«Το martini είναι ένα εμβληματικό cocktail και η επαναδημιουργία του δεν είναι εύκολη υπόθεση. Για να κάνουμε αυτή την πρόκληση ακόμα πιο ενδιαφέρουσα, διευρύναμε τα όρια της παρασκευής cocktail, και ζητήσαμε από τους bartenders να επιδείξουν τις γνώσεις, τις δεξιότητες και τις επιδόσεις τους, εξελίσσοντας αυτό την κλασική συνταγή δίνοντας ένα sustainable twist».