Daikin Hellas: Καθαρός αέρας για 300 παιδιά προσχολικής ηλικίας, σε 5 βρεφονηπιακούς σταθμούς της Καισαριανής

Η Daikin Hellas αποδεικνύοντας το κοινωνικό της πρόσωπο στηρίζει το έργο του Δήμου Καισαριανής και προσφέρει 15 καθαριστές αέρα ΜC55W σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου, οι οποίοι προσφέρουν καθαρό αέρα απαλλαγμένο από μικρόβια, κάτι εξαιρετικά σημαντικό ειδικά για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Τη χορηγία υλοποίησε το Sustainability Team της Daikin Hellas στο πλαίσιο των δράσεων προσφοράς στην κοινωνία και υποστήριξης της βιωσιμότητας. Η παράδοση, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Ιουνίου, έγινε παρουσία της CEO της Daikin Hellas, Χριστίνας Αντωνίου, του Δημάρχου Καισαριανής κ. Χρήστου Βοσκόπουλου, της  Αντιδημάρχου Καισαριανής κας Αγγελικη Γαβρίλη και μελών του Sustainability Team.

Η κα. Χριστίνα Αντωνίου, CEO της Daikin Hellas δήλωσε σχετικά: «Η βιώσιμη ανάπτυξη και η προσφορά στην κοινωνία αποτελούν διαχρονικά στρατηγικούς στόχους της Daikin. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία μας προχωρά στη δωρεά καθαριστών αέρα ΜC55W Daikin σε βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Καισαριανής, αποδεικνύοντας έμπρακτα για μία ακόμη φορά τόσο το κοινωνικό της πρόσωπο όσο και την προσήλωσή της στην επίτευξη της βιωσιμότητας. Συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων και γενικότερα την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Ο Δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος κατά την παραλαβή δήλωσε: «Από την αρχή της θητείας μας δώσαμε αγώνα για να πάρουμε όλα τα παιδιά στους Παιδικούς Σταθμούς. Η υγιεινή των παιδιών μας και οι συνθήκες παραμονής τους στους σταθμούς είναι πρωταρχικό μας μέλημα. Ευχαριστούμε την Daikin Hellas για την προσφορά της και ευχόμαστε το παράδειγμα της να ακολουθήσουν και άλλες εταιρείες και οργανισμοί».

Οι καθαριστές αέρα Daikin βελτιώνουν την ποιότητα αέρα του εσωτερικού χώρου απομακρύνοντας αερομεταφερόμενα σωματίδια όπως ιούς, βακτήρια και ρυπαντές ενώ μειώνουν τα συμπτώματα άσθματος και αλλεργιών, καθαρίζοντας τον αέρα από σωματίδια σκόνης και γύρης. Η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στον κορονοϊό είναι δοκιμασμένη, καθώς σύμφωνα με δοκιμές του Ινστιτούτου Παστέρ, εξαλείφουν περισσότερο από το 99,98% του ανθρώπινου κορονοϊού HCoV-229E σε 2,5 λεπτά  ενώ αξιολογήθηκαν ως 99,93% αποτελεσματικοί έναντι του ιού Η1Ν1, που προκαλεί την κοινή γρίπη, σε 2,5 λεπτά.

Με πρωταρχικές αξίες τον άνθρωπο και το περιβάλλον, η Daikin αποτελεί τον πρωτοπόρο σε ότι αφορά την τεχνολογία ολοκληρωμένων λύσεων κλιματισμού και τη δημιουργία άνετων και βιώσιμων εσωτερικών χώρων για όλους τους ανθρώπους. Πρωταγωνιστεί στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη, όντας παράλληλα ένας κατασκευαστής με στόχο το μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα έως το 2050. Σε αυτό το πλαίσιο, η ελληνική θυγατρική του Ομίλου Daikin έχει δημιουργήσει τη δική της ομάδα βιωσιμότητας, η οποία αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για προγράμματα που σχετίζονται με την πράσινη ανάπτυξη, σχεδιάζοντας δράσεις με έμφαση στο περιβάλλον, στις τοπικές οικονομίες και στην κοινωνία.