Ένωση «Μαζί για το Παιδί»: 89 ευάλωτες οικογένειες έλαβαν ολιστική υποστήριξη το α’ εξάμηνο του 2022

Η Ένωση «Μαζί για το Παιδί»  προσέφερε πρόσβαση σε απαραίτητα είδη διατροφής, ψυχολογική υποστήριξη και κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών, μέσω του προγράμματος της  «Ολιστικής Υποστήριξης Ευάλωτων Οικογενειών».

Πιο συγκεκριμένα το «Μαζί για το Παιδί»  το α ’ εξάμηνο του 2022 παρείχε στήριξη  σε 177 παιδιά από 89  οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που βρίσκονταν στο όριο της φτώχειας. Στόχος του «Μαζί για το Παιδί» είναι να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής οικογενειών με ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε οικονομική δυσχέρεια και σε κοινωνικό αποκλεισμό.

Οι ωφελούμενες οικογένειες  που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα είχαν  τη δυνατότητα να προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης μέσω κουπονιών σε μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ σε όλη την Ελλάδα για ένα 6μηνο, ενώ παράλληλα, προσφέρθηκε κάλυψη για εξωσχολικές δραστηριότητες σε παιδιά κι εφήβους.

Για όσες οικογένειες είχαν ανάγκη ψυχολογικής στήριξης και συμβουλευτικής, προσφέρθηκε επιπλέον πλαισίωση  από ψυχολόγους της Γραμμής 115 25 και του Συμβουλευτικού Κέντρου της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί».

Η διαδικασία

Οι οικογένειες εντάχθηκαν στο πρόγραμμα της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» για ένα 6μηνο τηρώντας συγκεκριμένα κριτήρια έπειτα από παραπομπή από κοινωνικές υπηρεσίες συνεργαζόμενων φορέων για λογαριασμό ευάλωτων οικογενειών.

Οι ωφελούμενες οικογένειες συναντούν τον κοινωνικό λειτουργό της Ένωσης, έχοντας την ευκαιρία να μιλήσουν για θέματα που τους απασχολούν για να λάβουν την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση.

Η ιστορία της Μ.

Η φτώχεια πέραν από την έλλειψη επαρκών πόρων για την κάλυψη βασικών αναγκών επηρεάζει αρνητικά και άλλους τομείς όπως την εκπαίδευση, την πληροφόρηση, την κοινωνική ένταξη, την αυτοπεποίθηση.

Παράδειγμα  αξιοποίησης της στήριξης που δόθηκε μέσω της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» και ευκαιρία για ένταξη σε μια κανονικότητα είναι η ιστορία της Μ.

Η Μ. είναι 42 χρονών και είναι μονογονέας. Η κόρη της είναι 9 ετών. Μέσα στη δίνη της πανδημίας η Μ. έμεινε άνεργη με υποχρεώσεις και οι λογαριασμούς που την επιβάρυναν καθημερινά.