Σύμπραξη Suzuki, Daihatsu Toyota & CJPT για την παραγωγή mini ηλεκτρικών Van

H Suzuki Motor Corporation (Suzuki), η Daihatsu Motor Co., Ltd. (Daihatsu), η Toyota Motor Corporation (Toyota) και η Commercial Japan Partnership Technologies Corporation (CJPT) ανακοίνωσαν την συνεργασία τους για την παραγωγή mini ηλεκτρικών επαγγελματικών Van (BEV) το 2023 με σκοπό την επίτευξη χαμηλότερων εκπομπών ρύπων.

Τα mini επαγγελματικά οχήματα λόγω του μικρού τους μεγέθους υποστηρίζουν τις υπηρεσίες last mile logistics σε μικρές αποστάσεις ενώ έχουν γίνει ευρέως γνωστά καθώς αποτελούν το  60% περίπου του συνολικού στόλου επαγγελματικών οχημάτων που διαθέτουν οι εταιρίες, γεγονός που τα καθιστά οχήματα ικανά να συμβάλλουν σημαντικά στην μείωση εκπομπών ρύπων ως ηλεκτρικά.

Ωστόσο, ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα για την ανάπτυξη και την καθιέρωση της ηλεκτροκίνησης στα mini επαγγελματικά οχήματα είναι η αυξανόμενη επιβάρυνση της κοινωνίας στον τομέα της ρύπανσης, συμπεριλαμβανομένου του υψηλότερου κόστους κτήσης των ηλεκτρικών οχημάτων και του κόστους που σχετίζεται με την υποδομή φόρτισης και τον χρόνο που απαιτείται γι’ αυτό(χρόνος κατά τον οποίο τα οχήματα παραμένουν εκτός ενεργού στόλου).

Υπό αυτές τις συνθήκες, για τη δημιουργία ενός mini ηλεκτρικού επαγγελματικού Van (BEV) που ικανοποιεί τις ανάγκες των πελατών, η CJPT θα συμμετάσχει στον προγραμματισμό ενώ η Suzuki, η Daihatsu και η Toyota θα αναπτύξουν από κοινού ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης BEV κατάλληλο για mini Vans, συνδυάζοντας την τεχνογνωσία της Suzuki, της Daihatsu και της Toyota στην κατασκευή mini οχημάτων και στην τεχνολογία ηλεκτροκίνησης.

Tα mini ηλεκτρικά VAN (BEV) που θα αναπτυχθούν από αυτές τις τέσσερις εταιρείες θα χρησιμοποιηθούν κι από συνεργάτες σε έργα κοινωνικού χαρακτήρα στην επαρχία της Φουκουσίμα και στο Τόκιο.

Η Suzuki, η Daihatsu, η Toyota και η CJPT θα συνεχίσουν τις προσπάθειες για την μείωση των εκπομπών ρύπων μέσω της παροχής βιώσιμων και eco friendly οχημάτων.