ΣΕΠΑΝ: Αλλαγές στο ΔΣ – Νέα Πρόεδρος η κ. Λένα Μπέλση

Αλλαγές προέκυψαν στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων Ανακύκλωσης και Ενεργειακής Αξιοποίησης Αποβλήτων (ΣΕΠΑΝ), κατά την τελευταία συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, η νέα σύνθεση του Δ.Σ. έχει ως εξής:

Πρόεδρος ΔΣ: Μπέλση Ελένη (Λένα), ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ & GEOCYCLE (Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ)

Αντιπρόεδρος Α’: Λουκάτος Ανδρέας, ΣΙΔΕΝΟΡ

Αντιπρόεδρος B’: Κόπολας Σπυρίδων, SUNLIGHT RECYCLING

Γραμματέας: Κοντόπουλος Γεώργιος, ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε. (Όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ)

Ταμίας: Βλάχος Νεκτάριος,  ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μέλος: Κονταξής Δημήτριος,  LPC Α.Ε.

Μέλος: Τηνιακός Δημήτριος, POLYECO A.E.

Μέλος: Δεμερτζής Σπυρίδων, ΤΙΤΑΝ A.E.

Μέλος: Θεοδωρόπουλος Σταύρος, ECORESET A.E.

Μετά το πέρας των αρχαιρεσιών, ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΣΕΠΑΝ κ. Δημήτρης Κονταξής, αποχαιρετώντας τα μέλη του συνδέσμου, δήλωσε σχετικά:
«Κλείνοντας ένα πενταετή κύκλο στην προεδρεία του ΣΕΠΑΝ, είμαι περήφανος καθώς, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, κάναμε, όλοι μαζί, σημαντικά βήματα, με κυριότερο την καθιέρωση του ΣΕΠΑΝ, ως του  θεσμικού συνομιλητή της Πολιτείας σε θέματα Κυκλικής Οικονομίας. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι η νέα Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο θα συνεχίσουν  με συνέπεια και αποφασιστικότητα αυτήν την πορεία για την προαγωγή της Κυκλικής Οικονομίας και την περαιτέρω ανάπτυξη του Συνδέσμου μας.»

Η νέα Πρόεδρος, κ. Λένα Μπέλση, δήλωσε σχετικά:

«Είναι μεγάλη τιμή και ευθύνη για μένα να αναλαμβάνω τα καθήκοντα της Προέδρου στο νέο Δ.Σ του ΣΕΠΑΝ, σε μια συγκυρία κατά την οποία η Κυκλική Οικονομία είναι στο επίκεντρο των συζητήσεων για το μέλλον, σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο. Το μέγεθος των προκλήσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον, επιβάλλει να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη της Κυκλικής Οικονομίας. Σε αυτή την κατεύθυνση ο ρόλος του ΣΕΠΑΝ και των εταιριών που εκπροσωπεί είναι καθοριστικός. Με τις επιστημονικά τεκμηριωμένες θέσεις μας θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε στο δημόσιο διάλογο για την υιοθέτηση των πολιτικών εκείνων που θα επιταχύνουν την επιβεβλημένη μετάβαση στην Κυκλική Οικονομία,  αναζητώντας παράλληλα ενεργά ευκαιρίες εξωστρέφειας και συνεργασίες με φορείς της αγοράς.»

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΊΩΜΑ ΤΗΣ ΛΕΝΑΣ ΜΠΕΛΣΗ

Η Λένα Μπέλση είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του Smith College στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ ενώ έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων σε θέματα Διαπραγματεύσεων και Ανταγωνισμού, καθώς και προγράμματα Business School εντός του ομίλου της HOLCIM. Εργάζεται από το 1988, κι έχει αποκτήσει εμπειρία σε διάφορες θέσεις σε εταιρείες όπως η ΑΤ&Τ (ΗΠΑ), ΙΝΤΡΑΣΟΦΤ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, Ομιλος Μυτιληναίου.

Το 2007 εντάχθηκε στην ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ αναλαμβάνοντας τη θέση της Διευθύντριας Προμηθειών. Το 2011 ανέλαβε παράλληλα τις Πωλήσεις Στερεών Καυσίμων, και το 2012 ανέλαβε και τη Δραστηριότητα των Εναλλακτικών Καυσίμων και Πρώτων Υλών.

Από το 2017 έχει επικεντρώσει τις δυνάμεις της στη Δραστηριότητα των Εναλλακτικών Καυσίμων και Πρώτων Υλών (Geocycle) ενώ από ιδρύσεως της το 2019, είναι η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Geocycle Ελλάς Α.Ε., θυγατρικής της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ.