KRAFT Paints: Αρωγός πληθώρας καλλιτεχνικών δράσεων και τη φετινή χρονιά

Η KRAFT Paints, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μια χρονιά την αγάπη και το γνήσιο ενδιαφέρον της για την τέχνη, τους καλλιτέχνες και τον πολιτισμό, προχώρησε στην υποστήριξη διαφόρων έργων καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. 

Συγκεκριμένα, προσέφερε χρώματα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης προκειμένου να προετοιμαστεί κατάλληλα το Μέγαρο Σταθάτου για να φιλοξενήσει την έκθεση με τίτλο “Brice Marden και Ελληνική Αρχαιότητα” που θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου. Στην πρώτη του μουσειακή έκθεση στην Ελλάδα, ο διάσημος Αμερικανός καλλιτέχνης παρουσιάζει το έργο του σε διάλογο με επιλεγμένες αρχαιότητες από τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.  

Η εταιρεία, συνεχίζει να υποστηρίζει μέσω χορηγίας χρωμάτων το έργο της εικαστικού Χριστιάννας Οικονόμου, με σκοπό την υλοποίηση του έργου της στα νησιά των Κυκλάδων. Κάθε χρόνο, στο πλαίσιο του προγράμματος εικαστικής αναπαλαίωσης παλιών καϊκιών “Καράβια Που Δεν Φοβήθηκαν”, η καλλιτέχνιδα δίνει νέα ζωή και όψη σε εγκαταλελειμμένα, παραδοσιακά καΐκια. Φέτος, ολοκληρώθηκε το έβδομο καΐκι στην Αμοργό, όπου η KRAFT Paints χορήγησε για έβδομη φορά τα χρώματα που βοήθησαν την εικαστικό να εκπληρώσει το όραμά της.

Με το ίδιο ενδιαφέρον για κάθε δημιουργική πρωτοβουλία, η KRAFT Paints, στήριξε τη διοργάνωση της έκθεσης “Πλάθοντας το άυλο” της Αλεξάνδρας Αθανασιάδη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης στην Άνδρο, η οποία παρουσιάστηκε από το Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Η έκθεση ξεκίνησε στις 3 Ιουλίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Οκτωβρίου.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της επιτυχημένης ενέργειας Cities Of Color, η εταιρεία χορήγησε τρεις από τις μεγαλύτερες τοιχογραφίες που πραγματοποιήθηκαν φέτος στην Αθήνα. Συγκεκριμένα, παρείχε τα ακρυλικά χρώματα 4 Seasons για την τοιχογραφία στον εξωτερικό χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του Πανελληνίου Γυμναστικού Συλλόγου, σε έναν τοίχο επιφάνειας 1.100 τετραγωνικών μέτρων. Ακόμη, υποστήριξε το μεγαλύτερο Project τοιχογραφιών στην Αθήνα, το Korydallos Lake Park Walls, μια δράση η οποία μεταμόρφωσε τον τοίχο στις πρώην γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, συνολικής επιφάνειας μεγαλύτερης από 1.300 τετραγωνικά μέτρα. Τέλος, υποστήριξε το mural με τίτλο “Taken Over” του καλλιτέχνη INO, το οποίο δημιουργήθηκε για το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Η KRAFT Paints, αποδεικνύει πως η τέχνη συνδέεται άμεσα με το χρώμα και είναι κομμάτι της φιλοσοφίας της. Βρίσκεται δίπλα στους καλλιτέχνες, στηρίζοντας τη δημιουργικότητα, το όραμα και τα βήματά τους, με κάθε ευκαιρία.