Ίδρυμα Vodafone: Ενισχύει το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, προσθέτοντας γυναικολογικό έλεγχο όλων των ηλικιών

Το Ίδρυμα Vodafone, με αφορμή τη συμπλήρωση των 20 χρόνων ενεργούς παρουσίας και προσφοράς στην ελληνική κοινωνία, ανακοινώνει ότι το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής, που υλοποιείται από το 2006, ενισχύεται, διευρύνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρόληψης και υγείας σε γυναίκες ανεξαρτήτως ηλικίας.

Στοχεύοντας στην έγκαιρη πρόληψη όλων των γυναικολογικών ασθενειών, δημιουργεί ένα νέο ερωτηματολόγιο που θα απευθύνεται πλέον σε όλες τις γυναίκες, που βρίσκονται στις 100 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, όπου εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής.

Η ενδιαφερόμενη θα έχει τη δυνατότητα να επισκέπτεται το Περιφερειακό Ιατρείο της περιοχής της ή το Κέντρο Υγείας και από κοινού με τον Γενικό ή Αγροτικό ιατρό να συμπληρώνουν το ερωτηματολόγιο. Στη συνέχεια, τα αποτελέσματα θα αποστέλλονται μέσω του δικτύου της Vodafone σε γιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι εφόσον παρατηρήσουν/κρίνουν κάποια ενδεχόμενη σοβαρότητα, θα δώσουν κατευθυντήριες οδηγίες αναφορικά με εξετάσεις που κρίνονται απαραίτητες να πραγματοποιηθούν.

Η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone, δήλωσε σχετικά:«Ο τομέας της υγείας είναι πρωταρχικό μέλημα του Ιδρύματος Vodafone, έχοντας ως βασική προτεραιότητα να υλοποιεί προγράμματα που βελτιώνουν καθημερινά τη ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας. Φέτος, με την εισαγωγή των νέων ερωτηματολογίων που απευθύνονται σε γυναίκες όλων των ηλικιών, συνεχίζουμε να δημιουργούμε ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας

Η ενίσχυση του γυναικολογικού ελέγχου σε γυναίκες όλων των ηλικιών αποτελεί την πρώτη κίνηση διεύρυνσης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας του προγράμματος Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone. Επόμενο βήμα της επέκτασης του προγράμματος, αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένου προληπτικού παιδιατρικού ελέγχου με στόχο να καλυφθούν οι βασικές ανάγκες πρόληψης στον τομέα της υγείας των παιδιών που κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές της χώρας μας.

Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής του Ιδρύματος Vodafone υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Υγείας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, ενώ υπεύθυνη για την τεχνική υλοποίησή του είναι η εταιρεία Vidavo. Από το 2008 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 55.000 εξετάσεις, σε 100 απομακρυσμένα σημεία όλης της Ελλάδας, ενώ από το 2013 έχουν εξεταστεί πάνω 17.750 κάτοικοι ακριτικών και απομακρυσμένων περιοχών.