Intracom Telecom: Παγκόσμια Διάκριση στα WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards

Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε τη διάκρισή της στην κατηγορία «Sustainable Growth/Circular Economy Award» – Public Sector για το έργο Έξυπνης & Βιώσιμης Πόλης που υλοποιεί στο δήμο Βελιγραδίου στη Σερβία.  Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής «WCIT 2022», στη Μαλαισία την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο δήμος Βελιγραδίου ξεκίνησε σταδιακά να αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες Internet of Things (IoT) & Artificial Intelligence (AI) προκειμένου να χτίσει μία «ολιστικά» Έξυπνη Πόλη. Έμφαση και προτεραιότητα δόθηκε στο κομμάτι του περιβάλλοντος και της βιωσιμότητας. 

Ως πρώτο βήμα ο δήμος αποφάσισε να υιοθετήσει νέες τεχνολογίες προκειμένου να αντιμετωπίσει την ηχορύπανση στην πόλη. Στη συνέχεια προχώρησε σε εκμοντερνισμό του φωτισμού με τεχνολογία LED προκειμένου να επιτύχει σημαντικές μειώσεις κατανάλωσης, ενώ παράλληλα με τη χρήση έξυπνων μετρητών παρακολουθεί αδιαλείπτως και σε πραγματικό χρόνο τις σχετικές καταναλώσεις. Τέλος ο δήμος σκοπεύοντας να προσφέρει στους πολίτες του σημαντικά οφέλη που αφορούν τόσο στον εντοπισμό και στις μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε πραγματικό χρόνο, όσο και στην πρόβλεψη εξέλιξης των ρύπων και του Δείκτη Ποιότητας Αέρα, ενέταξε στο πλάνο του και την εγκατάσταση ειδικών αισθητηρίων ρύπων και σύνθετων μετεωρολογικών σταθμών και εφαρμογών IoT και τεχνητής νοημοσύνης, για την έγκαιρη και στοχευμένη ενεργοποίηση δράσεων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. 

Η Intracom Telecom ως τεχνολογικός συνεργάτης του δήμου έχει αναλάβει να παραδώσει μια ολοκληρωμένη λύση, στην οποία, υπό το συντονισμό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της  ΙοΤ πλατφόρμας Έξυπνης Πόλης uiTOP™, όλοι οι κρίσιμοι παράγοντες της ζωής μιας σύγχρονης πόλης παρακολουθούνται, αναλύονται σε πραγματικό χρόνο και αξιοποιούνται, ώστε οι Αρχές να λαμβάνουν τις σωστές αποφάσεις, με τη σωστή πληροφόρηση, τη σωστή στιγμή.

Ο κ. Αναστάσιος Δημόπουλος, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της Intracom Telecom δήλωσε:  «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη διεθνή διάκριση της Intracom Telecom στα WITSA Awards και για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν οι δημοτικές αρχές του Βελιγραδίου στην Εταιρία μας. Το εν λόγω έργο αποτελεί ζωντανό παράδειγμα Έξυπνης Πόλης που δίνει έμφαση στο Περιβάλλον και τη Βιωσιμότητα των πόλεων, δημιουργώντας μια ολοκληρωμένη, διαρκώς εξελισσόμενη και μακροπρόθεσμη λύση, η οποία αντιμετωπίζει πραγματικά προβλήματα και συνεισφέρει άμεσα και θετικά στην ποιότητα και στις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών της».