Playmobil: O Μέγας Αλέξανδρος “ζωντανεύει” για καλό σκοπό μέσω του νέου Playmobil play & give

    Η PLAYMOBIL, η πιο αγαπημένη μάρκα παιχνιδιών, βρίσκεται για 11η συνεχή χρονιά στο πλευρό των παιδιών που έχουν ανάγκη, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας αποκλειστικά για την ελληνική αγορά, το πρωτοποριακό πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης PLAYMOBIL play & give.

    Το 2022 είναι μία χρονιά-σταθμός για το PLAYMOBIL play & give, αφού ο πιο σημαντικός  Έλληνας στην παγκόσμια ιστορία συναντά τα PLAYMOBIL για να μεταφέρουν μαζί ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης. 

    Γενναιότερος από τους ήρωες και σπουδαιότερος από τους βασιλιάδες, ο Μέγας Αλέξανδρος έγραψε το όνομά του στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Ο Αλέξανδρος, γιος του βασιλιά Φίλιππου Β΄ και της Ολυμπιάδας γεννήθηκε στα μέσα του 4ου αιώνα π.Χ. στην Πέλλα. Τη μόρφωσή του ανέλαβε ο Αριστοτέλης, ενώ ο πατέρας του τού έμαθε πολιτική και στρατηγική. Ήταν μόλις 20 χρόνων όταν δολοφονήθηκε ο Φίλιππος και ο Αλέξανδρος έγινε βασιλιάς της Μακεδονίας.

    Δύο χρόνια αργότερα ξεκίνησε μία απίστευτη εκστρατεία εναντίων των Περσών με μικρή στρατιωτική δύναμη αλλά με μεγαλοφυή στρατηγική. Μετά από διαδοχικές νίκες και αδιάκοπες εκστρατείες μέχρι τα βάθη της Ασίας αρρώστησε βαριά και πέθανε μόλις 32 χρόνων στη Βαβυλώνα το 323 π.Χ. Σε όλη του τη ζωή δεν αποχωρίστηκε ποτέ το μαύρο άλογό του, τον Βουκεφάλα, και τους πάπυρους της Ιλιάδας.

    Τις λεπτομέρειες των μαχών του τις μαθαίνουμε στο σχολείο. Τα ίχνη του τα συναντούμε σε κάθε σημείο της Μακεδονίας. Τα επιτεύγματά του όμως θα μας συνοδεύουν για πάντα. 

    Το συλλεκτικό σετ PLAYMOBIL play & give «Μέγας Αλέξανδρος» κυκλοφορεί σε περιορισμένο αριθμό τεμαχίων, αποκλειστικά στην ελληνική αγορά. Όπως κάθε χρόνο, μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του διατίθεται στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, του Σωματείου «Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».