RIS Citython Neapolis–Sykies: Καλεί φοιτητές και ειδικούς σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ διοργανώνει και σας προσκαλεί στη διεθνή εκδήλωσηRIS Citython NeapolisSykies 2022 που θα πραγματοποιηθεί από το Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2022 έως την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2022 στο σχολικό συγκρότημα του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών. Το Citython καλεί φοιτητές και ειδικούς σε θέματα βιώσιμης αστικής κινητικότητας να παρουσιάσουν καινοτόμες λύσεις και να αναδειχθούν τρεις νικητήριες ομάδες που θα βραβευθούν με ειδικά χρηματικά ποσά.

Το RIS Citython είναι μια διεθνής διοργάνωση στην οποία οι συμμετέχουσες ομάδες δουλεύουν για την υλοποίηση των ιδεών τους πάνω στην αστική κινητικότητα, από την φάση της σύλληψης της ιδέας έως την παρουσίαση των έργων ή πρωτοτύπων τους σε διάστημα 24ων ωρών. Το Hackathon έχει στόχο την βελτίωση της αστικής κινητικότητας και στο πλαίσιό του, ομάδες ειδικών και φοιτητών στους τομείς της αστικής κινητικότητας, των επιχειρήσεων, του User Experience, του Marketing και των Big Data συνεργάζονται για να δημιουργήσουν καινοτόμες λύσεις για τις πόλεις μας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έμπειροι μέντορες και ομιλητές θα υποστηρίξουν τις ομάδες. Αποκορύφωμα της εκδήλωσης είναι οι παρουσιάσεις διάρκειας 5 λεπτώνοι Ε&Α και η αξιολόγηση των ομάδων από επιτροπή κριτών που θα επιλέξει τις 3 νικητήριες ομάδες.

Στόχος του RIS Citython είναι να αναλύσει τις προκλήσεις κινητικότητας που αντιμετωπίζουν οι πόλεις μας και να δημιουργήσει πιθανές λύσεις. Διεπιστημονικές ομάδες που αποτελούνται από φοιτητές και επαγγελματίες διαφορετικών επιστημονικών πεδίων και ειδικοτήτων συναγωνίζονται για να προσφέρουν καινοτόμες λύσεις στις προκλήσεις και ανάγκες που έχουν εντοπιστεί στην πόλη και τους κατοίκους της.   Μέσω αυτού του ανοιχτού Hackathon, το RISCitython επικεντρώνεται άμεσα στη στήριξη του οικοσυστήματος επιχειρήσεων και καινοτομίας στον Δήμο Νεάπολης-Συκεών, καθώς και σε ολόκληρη τη Θεσσαλονίκη.

Το RIS Citython συνιστά μια ευκαιρία να δημιουργηθεί μια εκδήλωση-σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, η οποία θα προσελκύει τα μεγαλύτερα ταλέντα, συμπεριλαμβανομένων φοιτητών των ακαδημαϊκών προγραμμάτων του EIT Urban Mobility και θα αναπτύσσει και θα προωθεί καινοτόμες λύσεις.

Η εκδήλωση χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία για την Καινοτομία και την Τεχνολογία (EIT), μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εταίροι KAJOCARNET (Future Mobility Research Hubκαι Power HUB στηρίζουν τη διοργάνωση RIS Citython NeapolisSykies 2022 από το Δήμος Νεάπολης-Συκεών και το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας &Δικτύων Μεταφορών του ΕΚΕΤΑ.

Το RISCitython NeapolisSykies 2022 θα φιλοξενήσει ειδικούς που θα υποστηρίξουν το έργο των ομάδων και εμπείρους ομιλητές που θα μοιραστούν τη γνώση τους πάνω στα ζητήματα της αστικής κινητικότητας και βιωσιμότητας.

Η συμμετοχή σας στην εκδήλωση είναι δωρεάν. Το μόνο που πρέπει να κάνετε για να συμμετέχετε στο RISCitython NeapolisSykies 2022 είναι να δηλώστε συμμετοχή μέχρι την Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2022 και να επιλέξετε μία από τις τρεις προκλήσεις αστικής κινητικότητας:

  1. Ασφαλής Πρόσβαση των παιδιών στην παιδική χαρά και το σχολείο.
  1. Ευκολότερη πρόσβαση των πολιτών στα μονοπάτια του Σέιχ-Σου.
  1. Αύξηση χρήσης μέσων μικροκινητικότητας και προώθηση της ενεργής κινητικότητας.

Εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης, αναμένουμε με χαρά τη δήλωση συμμετοχής στο RIS Citython.

Περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση: https://www.citython.sk/2022neapoli-sykies/

Δήλωση συμμετοχής: https://www.eventbrite.es/e/citython-2022-neapoli-sykies-hybrid-event-registration-387422530217?aff=ebdssbdestsearch